maak je administratie belasting-'proof'

Geslaagde workshop: maak je administratie belasting-‘proof’!

Voor en door ondernemers

Belastingen: niet het meest sexy detail van ondernemerschap, maar wel handig om goed op de hoogte te zijn. Tijdens de derde workshop, op dinsdag 9 december, nam fiscalist Vincent van Hoek van Nagtzaam Accountants & Fiscalisten zeven ondernemers aan de hand in het veelomvattende thema.

Veel te bespreken
“Slechts twee dingen zijn zeker in het leven; dood en belasting.” Met deze woorden begon Vincent zijn verhaal in de spreekruimte van Nagtzaam Accountants & Fiscalisten. In een presentatie vol voorbeelden en rekenmodellen werden stap voor stap de belangrijkste vraagstukken waar je als ondernemer mee te maken krijgt behandeld. Van de verschillen tussen de rechtsvormen van een bedrijf tot aan de benodigde informatie voor een starter. Wist je bijvoorbeeld dat je met een BV soms veel minder overhoudt aan je winst dan met een eenmanszaak? Daarnaast werden handigheidjes over fiscale aftrekposten, aangifte inkomstenbelasting en omzetbelasting besproken. Dit riep veel vragen op, zoals: ‘Waar moet ik rekening mee houden als ik niet BTW plichtig ben?’ ‘En hoe zit het met belastingaangifte als ik helemaal nog geen winst maak?’ Door gerichte vragen te stellen leerden de deelnemers do’s en dont’s om niet meer te betalen dan nodig is. Ook werd er speciale aandacht besteedt aan de veranderingen in de belastingregels, die in 2015 worden doorgevoerd, waarbij de VAR wordt vervangen door de BGL.

Bijhouden…
Na afloop was duidelijk dat er voor startende ondernemers veel komt kijken bij het onderwerp belasting. “Zorg dat je op de hoogte blijft van voordelen die voor ondernemers gelden. En maak bijvoorbeeld gebruik van de startersaftrek, dat scheelt toch behoorlijk onderaan de streep. Maar minstens zo belangrijk, zo vindt Vincent, is je administratie goed bijhouden zodat je vooruit kunt denken en niet voor vervelende verassingen komt te staan.”

Door de tips en het delen van ervaringen met andere ondernemers, was dit een geslaagde workshop om het nieuwe jaar goed voorbereid te beginnen.

Een beeldverslag van deze ontmoeting kun je op onze Facebook pagina bekijken.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X