Workshop 'creatief denken' geeft ondernemers nieuwe inzichten

Workshop ‘creatief denken’ geeft ondernemers nieuwe inzichten

Voor en door ondernemers

Zo’n twintig ondernemers uit verschillende sectoren hebben op 3 maart in Bizztopia in Oss deelgenomen aan de workshop creatief denken, die werd gegeven door innovatiedeskundige Simoon Fransen. Deze workshop is een initiatief van OndernemersLift+ en Starters Succes Oss Bernheze en is mede mogelijk gemaakt door de financiële middelen die MSD beschikbaar heeft gesteld aan OndernemersLift+.

Praktijkoefeningen
Met behulp van diverse voorbeelden en filmpjes liet Simoon Fransen de deelnemers eerst kennismaken met een groot aantal aspecten die een rol spelen bij het creatief denken. Daarna mochten de ondernemers zelf aan het werk met een aantal praktijkoefeningen om hun creatief denken te bevorderen.

“Ik vond het een leerzame en zinvolle workshop”, vertelt Bart de Gooijer van Cryo Treatment Service, één van de deelnemers aan de workshop. Hij was door het Ondernemersklankbord gewezen op de workshop en besloot vervolgens om zich aan te melden. “Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven om goed na te denken over wat ik in de toekomst wil als ondernemer en daarbij weloverwogen keuzes te maken. Bovendien was het ook een plezierige bijeenkomst. Creatief denken helpt om een open mind te creëren. Daar kan ik verder mee.”

Creatiever dan je denkt…
Volgens Simoon Fransen zijn mensen veel creatiever dan ze zelf op voorhand denken. “Als mensen weten hoe ze moeten kijken naar zaken, dan zien ze ook andere dingen. We hebben een selectief waarnemingsvermogen. Door zaken in eerst een breder perspectief te benaderen en vervolgens focus aan te brengen, komen we vaak tot nieuwe inzichten. Het mooie van deze workshop is dat de deelnemers allemaal een verschillende achtergrond hebben. De grote gemene deler is het ondernemerschap. Het is leuk om zo’n groep tot nieuwe inzichten te laten komen.”

Jasper van Wordragen, business developer bij OndernemersLift+ en projectleider bij Starters Succes Oss Bernheze, kijkt tevreden terug op de workshop. “We horen veel positieve reacties terug van de deelnemers. Dat is een goed teken. Eén van onze taken is om beginnende ondernemers te begeleiden en wegwijs te maken. De workshop creatief denken past prima bij deze activiteiten. We willen deze workshop in de komende maanden nog op meer plaatsen in de regio Noordoost-Brabant gaan verzorgen. Daarnaast willen we een deel van deze financiële middelen binnenkort ook gaan inzetten om kleine leningen te verstrekken aan beginnende ondernemers, die hiermee een volgende stap kunnen maken met hun bedrijf. De financiële middelen die MSD beschikbaar heeft gesteld om innovatie en werkgelegenheid in de regio Noordoost-Brabant te stimuleren worden op deze manier nuttig besteed.”

Bekijk de foto’s terug op de Facebook pagina.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X