Welk soort ondernemer je wilt zijn bepaalt of je bedrijf overeind blijft! - Starters Succes

Welk soort ondernemer je wilt zijn bepaalt of je bedrijf overeind blijft!

Voor en door ondernemers

Op 11 mei waren ruim 10 ondernemers te gast bij Jan Maas van Maas Coating te Heesch. Sinds Jan als derde generatie in het gelijknamige familiebedrijf aantrad, is er veel veranderd. Het oorspronkelijke driekoppige medewerkersbestand is uitgegroeid tot een onderneming met ruim veertig medewerkers. Hij deelde zijn ervaringen en belevenissen met de aanwezigen.

Visie
De visie die Jan hanteert heeft in de loop der jaren niet alleen voor een fikse groei van het familiebedrijf gezorgd, maar bracht ook de nodige erkenning. Zo werd Jan in 2006 verkozen tot regionale ‘Ondernemer van het jaar’. Jan: “De visie en mentaliteit zijn in de loop der tijd niet veel verandert, ze worden alleen wat bijgesteld door successen of teleurstellingen. Bij Maas Coating is kwaliteit de basis van het bestaansrecht, dit is de mentaliteit die op elke afdeling het uitgangspunt is.

Goede klanten
De klant van vandaag is kritisch en niet te vergelijken met die van jaren geleden. Maar wat is dan ‘een goede klant’?. Een goede klant is een klant die samen met jou zoekt naar mogelijkheden om het beter, efficiënter en sneller te doen. Eenrichtingsverkeer werkt niet, het moet een win-winsituatie zijn.

Voorop lopen
Automatisering hebben gezorgd voor een andere klant en het is de kunst om constant voorop te lopen, dit doe je door te investeren; niet alleen in producten, maar ook in zaken die er voor anderen misschien minder toe doen. Zo heeft het bedrijf vorig jaar de ISO 14001-norm behaald, de standaard op vlak van milieumanagement. Daar zijn we best trots op, vertelt Jan. Verder is het bedrijf constant op zoek naar innovatie en groei door b.v. overnames.

Trots op
Wat successen betreft is Jan het meest trots op het feit dat het bedrijf al die jaren gezond is. “Ik heb niet hoeven wakker te liggen omdat ik iemand niet kon betalen, mijn valkuil is dat ik wel eens te veel geld en energie steek in de kansen die zich voordoen. Soms ben ik te enthousiast en is het goed om op tijd de rem erop te zetten”, zegt Jan. Hij eindigde met de tip: “Als je het doet, doe het dan goed en pak door”. Na afloop van zijn enthousiaste verhaal kregen de ondernemers een rondleiding door het bedrijf.

We bedanken Jan voor het hartelijke ontvangst en de aanwezigen voor de actieve deelname. Gemist? Bekijk de foto’s op onze Facebookpagina.

Voel je thuis

Je bent altijd welkom in onze huiskamer

Of je nu lid bent of niet; in onze huiskamer is  iedereen welkom. Om te sparren, voor een praatje of om te netwerken met andere ondernemers. En natuurlijk mag je altijd aansluiten bij onze events.

Kom er ook bij!

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze is mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank