Geslaagd eerste Starters Bezoek - StartersSuccesOss

Veel stof tot nadenken tijdens zeer geslaagd eerste Starters Bezoek

Voor en door ondernemers

Op donderdag 4 september vond het eerste ‘Starters Bezoek’ plaats. Bij Kaal Masten vertelde Jos van den Hurk gepassioneerd over zijn bedrijf. Na een uitgebreid gesprek waarbij startende ondernemers al hun vragen konden stellen, werd het bedrijf gepresenteerd tijdens een informatieve rondleiding.

Het was een gezellige en goedbezochte ochtend. Ruim twaalf startende ondernemers hadden zich verzameld om het gesprek aan te gaan met ervaringsdeskundige Jos van den Hurk. In de vergaderruimte begon deze ‘ondernemer van het jaar’ zijn verhaal met een introductie over Kaal Masten. Dit ontketende meteen een discussie waarbij de vraag: Hoe vind ik mijn afzetmarkt? centraal stond. “Je moet de vraag zelf creëren”, was het antwoord van Jos.

“Maar blijf trouw aan je ‘onderbuik’ gevoel.”

Aan de hand van diverse praktijkverhalen vertelde hij over zijn ruime schat aan ervaringen. Hierna kwamen allerlei onderwerpen aan bod die te maken hadden met kansen voor de startende ondernemers. De focus lag op de kracht van ondernemen in Oss: “Van oudsher is Oss een industriële stad, die veel economische tegenslagen heeft gekend”, vertelde Jos. “Maar hoe meer tegenslagen je als ondernemer krijgt, hoe sterker je mentaliteit wordt. Er ontstaat een drive die gebaseerd is op doorzetten. Dat zie je terug in het Osse ondernemerschap.”

De aanwezigen kwamen tot de conclusie dat het belangrijk is dat je als starter verbindingen legt. Wat kun jij voor een ander doen? Wie ken je? Hoe kun je dat koppelen aan je eigen kracht en talent? Velen brachten dit meteen in de praktijk; er werden diverse visitekaartjes uitgewisseld.

Als afsluiting kregen de bezoekers nog een uitgebreide rondleiding door het machinepark en de fabriek. Tussen de stalen buizen en het laswerk door werden ze meegenomen in het proces van productie tot aan de spuiterij. Al bij al maakt Kaal Masten zijn slogan ‘more than masts’ meer dan waar!

Bedankt aan alle aanwezigen voor jullie medewerking en enthousiasme!

Heb jij het gemist? Bekijk hier de foto’s op onze Facebook pagina.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X