Eerste Starters Ontmoeting succesvol - StartersuccesOss

Veel handige tips en inspiratie tijdens de eerste ‘Starters Ontmoeting’

Voor en door ondernemers

Dinsdag 30 september vond in de spreekruimte van Sprangers Communicatie de workshop ‘Digitale bedrijfsvoering’ plaats. Deze workshop werd verzorgd door Tjarko Rikkerink, ontwikkelaar van internetapplicaties en zelfstandig ondernemer van Silverback Coding.

Van boekhouding tot tijdregistratie
De middag stond in het teken van automatisering en op welke wijze dat kan bijdragen aan het succes van een onderneming. Een onderwerp dat gezien de opkomst van maar liefst 16 ondernemers, een ruime belangstelling had. Niet vreemd, want als ondernemer krijg je vanzelfsprekend te maken met allerlei vormen van automatisering. Tijdens het eerste deel van de workshop belichtte Tjarko onderwerpen zoals boekhouding, facturatie en tijdregistratie. Het belang van back-ups maken kwam ook aan bod. Hiermee kreeg hij zijn publiek op het puntje van hun stoel, omdat het voor velen een herkenbare angst is om niet opgeslagen werk kwijt te raken.

Handige tips
In het tweede deel werd vooral aandacht besteed aan de verschillende software pakketten. Wat voor programma’s zijn er allemaal en welke cloudoplossingen heb je tot je beschikking. Een aantal ondernemers kreeg advies over welk pakket het beste bij hun onderneming past. Natuurlijk was er verder volop ruimte voor vragen zoals: ‘Hoe kan ik het beste mijn projecten opslaan en beheren’? en ‘Hoe kan ik snel en gemakkelijk documenten delen met klanten’? Door de handige tips en toelichting van Tjarko werden de aanwezigen stukje bij beetje wegwijs gemaakt in de voordelen die een digitale bedrijfsvoering biedt.

De middag werd afgesloten nadat alle deelnemers een flinke portie suggesties en nieuwe inspiratie hadden opgedaan. Hopelijk gaan de aanwezige ondernemers met de tips uit deze geslaagde workshop in de praktijk aan de slag.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X