‘Wij komen offline sneller verder dan online’ - Starters Succes

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

“Wij zijn Mary van Leur (56) en Yvon van Son (38) uit Oss. We zijn dit jaar gestart met twee bedrijven. Als uitvoerend bewindvoerders bij BilancioBudget Rayon Oss-Boxmeer ondersteunen we mensen om hun financiële balans te vinden en te behouden. Vanuit 2 MYLS, dat staat voor T(w)o make your life successful, vervullen we tijdelijke opdrachten op het gebied van Human Resources. De bedrijven samen vormen, net als wij samen, een unieke combinatie: we ondersteunen werkgevers bij loonbeslagleggingen én nemen werknemers in de arm om weer ambassadeur van het bedrijf te worden.

Mary en Yvon kennen elkaar van de hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Ze werken nu samen om hun krachten te bundelen. Zwart-wit uitgedrukt is Mary de alfa: goed in het voeren van gesprekken. En Yvon de bèta: sterk in cijfers, de financiële kant. Een gedeelde motivatie is er ook: “Mensen helpen is wat ons drijft in het ondernemerschap. Daarbij willen we eruit halen wat erin zit. In loondienst zagen we nog wel eens dat hulpvragen die niet eenvoudig aan te pakken zijn, afgeschoven werden. Dat willen wij voorkomen. Korte lijnen, snelle hulp, transparantie: dáár staan we voor bij het bedienen van twee doelgroepen: bedrijven en mensen met schulden.

Doortastend
Vanwege onze kennis op het vlak van human resources én bewindvoering treden we doortastend op. Zo krijgen we voor bedrijven zicht op de oorzaken van arbeidsverzuim. Vaak zijn die niet medisch van aard, maar hebben werknemers financiële problemen. De expertise om ze te helpen bij deze problemen hebben bedrijven vaak niet in huis. Wij pakken dit aan. Zo komen werknemers hun schulden te boven en krijgen ze weer energie op de werkvloer. Het is voor ondernemingen belangrijk om hier aandacht aan te schenken vanwege de verantwoordelijkheid die ze dragen om te voldoen aan de eisen die deurwaarders stellen. Het draagt tevens bij aan goed werkgeverschap.

Als je achter je pc blijft zitten, red je het niet, in ons geval tenminste.

Echte wereld
We stapten naar Starters Succes omdat we vragen hadden over ondernemerschap. Ja, we zijn ondernemend, maar het runnen van een eigen zaak is nog wat anders. Op welke faciliteiten heb je recht als ondernemer? Hoe benader je bedrijven? Wat spreek je af als je gaat samenwerken? We kregen hulp van Bennie van Zandvoort en Jasper van Wordragen. Ook hebben we veel gehad aan de evenementen die bij Bizztopia worden georganiseerd. Door te praten met andere ondernemers kom je verder. Wat de juiste aanpak is, verschilt per bedrijf. Je moet dat ontdekken door meters te maken. Als je achter je pc blijft zitten, red je het niet, in ons geval tenminste. Er is veel mogelijk op het gebied van online marketing, maar in onze sector werkt het beter om zichtbaar te zijn in de echte wereld. Netwerken, flyers uitdelen, op de koffie gaan bij bedrijven en jezelf voorstellen.”

Met Bennie spraken we over onze samenwerking. Wat zijn de gevolgen van de bedrijfsvorm die je kiest? Kan je gezin aansprakelijk worden gesteld als het bedrijf in de problemen komt? Mag je de bedrijfsnaam behouden als één van ons overlijdt? Ook lieten we hem kritisch kijken naar onze overeenkomsten.”

Wat het ondernemen ons heeft gebracht? Een hoop kosten. Maar dat is natuurlijk niet alles. We hebben veel mensen leren kennen en hebben al veel geleerd. Je wisselt onderling veel ideeën uit en kunt van elkaar iets opsteken. Dat is mooi om te zien.”

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank