‘We hebben veel meer lef gekregen’ - Starters Succes

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

“Wij zijn Maartje Wouters (36) uit Wijchen en Kim Voet-van Rumund (36) uit Ewijk. Met Krachtig Thuis in Oss bieden we gezinnen rust en veiligheid.

We zijn 3,5 jaar geleden begonnen met ondernemen omdat we – op basis van ervaring in het werkveld – ideeën hebben over hoe de zorg aan gezinnen verbeterd kan worden. Soms wordt ondersteuning te snel afgebouwd: van dagelijkse hulp naar één uur ambulante zorg in de week. Ook is er niet altijd oog voor het totale plaatje: dan ligt de focus enkel op het kind of de ouder. Of op slechts één probleem, terwijl er meerdere zaken spelen, bijvoorbeeld in de opvoeding en op relatiegebied.

Wij nemen met ons team de regie over het complete plaatje. Daarbij stellen we ons flexibel op, zodat hulpbehoevenden ook na vijf uur ’s avonds kunnen rekenen op ondersteuning. Werken aan onderling vertrouwen is de eerste stap in onze begeleiding. Het vormt de basis om samen te zorgen voor stabiliteit in gezinssituaties. Als je als buitenstaander komt helpen, moet je dat vertrouwen nog winnen. Dat doen we op een laagdrempelige manier, door bijvoorbeeld samen met het gezin het huis op te ruimen. Stap voor stap volgen daarna de lastigere onderwerpen. Uiteindelijk keert de rust terug.

We ondernemen vanuit passie, maar wilden zakelijker worden.

Flinke groei
Toen het einde van afgelopen zomer naderde, beseften we: we zijn wel erg hard gegroeid – van 2 naar 21 mensen. In deze situatie het werk overzien, de financiën overzien en het juiste personeelsbeleid voeren: dat waren onze uitdagingen. We gingen ermee aan de slag met coach Rob van Herpen.

Iedere twee weken kwamen we samen. Rob zat kort op de bal. Door met hem te sparren, hebben we veel meer lef gekregen. Je mag er zijn, was zijn boodschap. We ondernemen vanuit passie, maar wilden zakelijker worden. Dat wil zeggen: geen ja en amen zeggen en beter onderhandelen.

Rob hielp ons tevens met het aanboren van nieuwe inkomstenbronnen. Want als je kosten stijgen, moeten je inkomsten volgen. Als je goed onderbouwt waarom je meer geld nodig hebt en uitlegt dat het direct naar de zorg gaat, is er meer mogelijk dan je denkt. We leerden ook scherper te kijken naar vervolgstappen: ga pas aan de slag als je zeker bent van een indicatie.

Daarnaast dacht onze coach mee over ons personeelsbeleid. Als je van je personeel verwacht dat ze een stapje extra zetten, ben dan transparant over waarom je dit verwacht. En dat niet iedereen het altijd eens is met de te varen koers, is onvermijdelijk. Waai dus niet met alle winden mee.

We hebben ontzettend veel opgestoken van deze sessies. We willen het bedrijf graag op deze manier voortzetten. Onze verwijzers zijn blij, onze doelgroep geeft aan prettig geholpen te worden en veel teamleden zeggen: we kunnen de zorg geven die we willen verlenen. Daar doen we het voor.”

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X