‘Mijn onderneming heeft meer richting gekregen’ - Starters Succes

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

“Ik ben Peter van der Heijden (59) uit Nistelrode. Met LaserLux verzorg ik lasergraveer- en lasersnijwerk voor voornamelijk mkb’ers.

Ik maakte vorig jaar kennis met Starters Succes toen dit initiatief in Nistelrode een bijeenkomst over social media organiseerde. Ik stond op het punt om mijn bedrijf te starten en dacht na over van alles. Het adequaat inrichten van social media was slechts één van de vele onderwerpen. Wat komt er kijken bij het ondernemerschap? Wie zijn mijn klanten en waar vind ik ze? Of is het de bedoeling dat ze mij vinden? Het leek me verstandig om hulp in te schakelen.

Ik kreeg ondersteuning van Paul van Teeffelen. Samen dachten we na over mijn zichtbaarheid en sales. Paul hielp me met het nagaan van wat ik te bieden heb, het bepalen van mijn bedrijfsdoelen en het in kaart brengen en benaderen van mijn netwerk. Niet slechts op LinkedIn, maar breder. Wie ken ik? En, belangrijker, met wie kan ik op een duurzame manier zaken doen? Aanvankelijk leek het voor de hand te liggen om een webshop gericht op particulieren te starten, maar bij nader inzien, vanuit financieel oogpunt, is het kansrijker om mkb’ers als doelgroep te nemen.

Heb geduld, gaf Paul me mee: eerst zaaien, daarna oogsten

‘Heb geduld’
Het aanboren van mijn netwerk was een uitdaging. Soms klop je aan bij bedrijven die op dat moment geeft behoefte hebben aan je product. Heb geduld, gaf Paul me mee: eerst zaaien, daarna oogsten. Inmiddels is de boel op gang gekomen, ook dankzij nieuwe contacten bij netwerkvereniging BNI en Ondernemersvereniging Nistelrode. Ik heb gemerkt dat ik wat kan betekenen voor bedrijven die relatiegeschenken aanbieden. Denk aan het graveren van snijplanken of leren schorten. Ook zijn er bedrijven die hun logo gegraveerd willen hebben in artikelen waarmee ze op een beurs staan. En heb ik contact met een onderneming op het vlak van signing voor het snijden van acrylaatletters en een interieurbouwer die zijn logo in zijn ontwerpen wil graveren. Dat er vraag is naar lasergraveer- en lasersnijwerk, was voor mij al duidelijk voor aanvang van dit avontuur, op basis van een gesprek met een collega-ondernemer. Hij moedigde me aan gewoon te beginnen en de samenwerking op te zoeken wanneer opdrachten zich daarvoor lenen.

Het geheel loopt nu. Het is de kunst om alles in goede banen te leiden. Daarom heb ik samen met Paul mijn bedrijfsdoelen en visie bepaald: waar wil ik staan over twee, drie en vijf jaar? Zo kan ik bijsturen. Dit behelst niet slechts omzet, maar ook het idee om mijn zoon in de toekomst bij het bedrijf te betrekken en te investeren in een Galvo CO2-lasergraveermachine waarmee ik nog meer soorten materiaal kan bewerken. Zo heeft mijn onderneming meer richting gekregen.

De geboorte van nieuwe ideeën
Wat het ondernemen me inmiddels heeft gebracht? Wel wat kopzorgen, natuurlijk. Over financiën en opdrachten die wegvallen. Maar het mooiste is dat ik ideeën waar mensen mee rondlopen en die ze zelf moeilijk op papier krijgen, mag vertalen naar een concreet ontwerp. Iets wat raakt aan mijn verleden als bouwkundig tekenaar. Dit creatieve proces vindt plaats in mijn werkplaats. Het leuke aan die plek is dat hier voorheen mijn varkensstal gevestigd was. Vroeger werden hier biggetjes geboren, tegenwoordig zijn dat nieuwe ideeën. Daarmee is het verhaal rond.”

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X