'Mijn coach leerde me in mezelf te geloven' - Starters Succes

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

Mag ik me voorstellen? Mijn naam is Cindy van Dijk (1974, geboren in Nistelrode). Ik woon in Heeswijk-Dinther, samen met mijn man Serge en onze twee zoontjes. De afgelopen jaren heb ik veel studies gedaan om datgene te gaan doen waar ik goed in ben: mensen in beweging krijgen, mensen bewust maken van hun onderbewustzijn. Ik heb sinds twee jaar een praktijk aan huis, maar nu is het tijd om mijn kennis ook uit te dragen binnen een gevestigde onderneming. Ik ben dan ook enorm trots dat ik de holistische aanpak mag gaan introduceren bij de gasten van Annelies Medi Spa in Vorstenbosch.

Elk mens komt in zijn leven een bepaalde fase tegen waarin je vastloopt. Zelf ben ik op het pad van alternatieve geneeswijzen gekomen toen ik op 25-jarige leeftijd mijn vriend ben verloren. De weken daarop zat ik niet echt lekker in mijn vel. De huisarts schreef me antidepressiva voor, maar deze heb ik vriendelijk geweigerd. Daarna kwam ik bij diverse alternatieve therapeuten terecht. Ieder van hen heeft zijn steentje bijgedragen en me zo ontzettend weten te boeien dat ik enkele jaren geleden zelf in het vak rolde.

Wat doe je nu?

De naam van mijn onderneming is Cindy van Dijk, maakt bewust, creëert en begeleidt veranderingen. Ik werk als integraal coach om mensen bewust te maken van hun onverwerkte emoties. Heb je enig idee hoeveel emoties we elke dag ervaren? Sommige dagen misschien wel 1000. Wanneer je in balans bent, komen en gaan ze onbewust aan je voorbij.

Er is een verschil in verwerkte en onverwerkte emoties. Een onverwerkte emotie is simpelweg te herkennen als ‘de druppel die de emmer doet overlopen.’ Als integraal coach ga ik met mijn cliënt op zoek naar daar waar de oorspronkelijke situatie is ontstaan. Na een paar sessies is mijn gast zich bewust van zijn of haar (onbewust) onverwerkte emoties en komt die weer in balans! In mijn eerste-hulp-koffer zitten onder andere systemisch werken, Sensi-therapie en NEI: Neuro Emotionele Integratie, een krachtige methodiek om het onbewuste bewust te maken. Lees op deze website meer over NEI.

Wat dreef jou om voor jezelf te beginnen?

De aanleiding ontstond toen ik nog werkzaam was op de afdeling Finance van een grote reisorganisatie. De sfeer daar was vreselijk: elke ochtend draaide mijn maag om als ik er de deurknop vasthield. Om vervolgens de dag door te komen en volkomen leeg naar huis te gaan. En toen kwam de reorganisatie. Van de zeven dames, moesten er drie uit. Ik stak gelijk mijn hand in de lucht en riep ‘doe mij maar een voorstel.’ Later realiseerde ik me ‘wat heb ik nu weer gezegd…,’ maar de reactie van mijn man was ‘je hebt nu echt voor jezelf gekozen’. Ik heb aangegeven wat ik van plan was, een mooie vaststellingsovereenkomst getekend en me gelijk voor twee opleidingen tegelijkertijd aangemeld. Links op de foto ben ik.

Beste beslissing ooit

Beste beslissing ooit! Ik geniet er nog elke dag van! Ik werk graag, maar mijn gezin staat op nummer 1. Nu ik voor mezelf werk, kan ik echt mijn eigen agenda beheren. Tuurlijk werk ik ook vaak ’s avonds. Het grote verschil met voor mezelf werken: het kost geen negatieve energie. Tuurlijk heb ik vaak getwijfeld of het wel goed is wat ik doe. Maar nu ik soms nog achterom kijk, ben ik echt trots op mezelf.  Nu geef ik lezingen en  zelfs trainingen (module 1 en 2 van de NEI opleiding). Lang heb ik me daarvan laten weerhouden. Wat zouden anderen ervan vinden?  De methodes waar ik mee werk, zijn volgens sommigen zweverig. Nou, ik zou het eerder onbekend noemen.

Wat is het belangrijkste dat je van je coach hebt geleerd?

De belangrijkste les van mijn coach Rob van Herpen was: geloof in jezelf. Als je vertelt vanuit je hart, je passie, is het jouw waarheid. Hierdoor heb ik ook niet het idee dat ik iets aan het verkopen ben. Ik vertel wat ik doe en dat is puur, omdat het uit mij komt. Ook heeft hij me geholpen met veel praktische zaken. Zo liet hij me nadenken over mijn bedrijfsfolder. Toen ik alles ‘op een rijtje’ had en wist waar mijn focus lag, heeft hij me voorgesteld aan een paar grote ondernemers uit zijn netwerk. Waaronder Annelies van Medi Spa in Vorstenbosch. Hier ben ik hem heel erg dankbaar voor! Ik houd er nu twee dagen in de week praktijk en we zijn bezig om onze krachten verder te bundelen.

Welke beren ben je op je weg tegengekomen?

Rob heeft me in laten zien dat de grootste beer die ik tegen ben gekomen ikzelf ben. Ik stelde mezelf vaak vragen als: ‘is het wel goed wat ik doe’ en ‘kan ik er wel mijn geld mee verdienen?’ Ja, ik ben er van overtuigd dat ik er mijn geld mee kan verdienen. Als je dat namelijk niet doet, geloof je niet in jezelf, dan gelooft een ander je ook niet en zal je niet slagen… Geloof 100 % in dat wat je doet, dan straal je dat ook uit en blazen anderen mensen je niet zomaar omver.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank