‘Mijn coach heeft me vertrouwen gegeven’ - Starters Succes

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

“Ik ben Amanda van den Hurk (38) uit Heeswijk-Dinther. Met Sweet Goodbyes begeleid ik volwassenen en kinderen bij rouw en verlies. Ik bied hen steun en inzicht met rouwbegeleiding, Access Bars-behandelingen en het delen van informatie via online trainingen en webinars.

Twee belangrijke ervaringen liggen ten grondslag aan mijn ondernemerschap. Onze oudste zoon werd gezond geboren, maar kreeg na ongeveer zeven weken een hersenbloeding. We gingen door een periode van rouw, waarin we leerden dit te accepteren en onze verwachtingen bij te stellen. Daarnaast overheerste in mijn loopbaan de zakelijke kant, terwijl ik van nature aandacht wil schenken aan de persoon. Op het notariskantoor zag ik mensen met hun ziel onder hun arm binnenkomen. Ik wilde weten: hoe hebben ze de afgelopen periode beleefd? In mijn functie stond zo’n vraag niet op één.

Om meer aandacht aan deze dingen te kunnen schenken, besloot ik mijn bedrijf te starten. Wie in rouw is, ervaart dat dit een moeilijk proces is: onverwerkte emoties wegen zwaar. Ik wil mensen hierbij ondersteunen, zodat hun overvolle rugzak dragelijk wordt. Dat kan door emoties een plekje te geven.

Rob dacht mee, lééfde mee. Hij toverde allerlei ideeën uit de hoge hoed.

‘Geloof in jezelf’
Het traject dat ik volgde bij Starters Succes kreeg ik cadeau voor mijn deelname aan de Starter van het Kwartaal-verkiezing, die door Rabobank Oss Bernheze wordt georganiseerd. Een fantastisch geschenk. Als mens vind ik ondernemen heel leuk. Maar de rol van ondernemer, daar had ik geen kaas van gegeten. Er komt veel bij kijken. Ik was best onzeker: kan ik dit wel? ‘Je staat er. Geloof in jezelf’, zei mijn coach Rob van Herpen. Die steun heeft me veel vertrouwen gegeven. Zonder Starters Succes zou de te bewandelen weg moeilijker zijn geweest.”

Rob dacht mee, lééfde mee. Hij toverde allerlei ideeën uit de hoge hoed. Ik twijfelde bijvoorbeeld aan mijn (online) presentatie. Zitten mensen wel te wachten op zoveel berichten op bijvoorbeeld social media? Rob kantelde dit idee. Het is toch mooi als je laat zien wat je te bieden hebt en wat je wilt bereiken? Dat wordt niet snel irritant. Hij deelde hierover zijn visie met mij. Ook stelde hij me voor aan andere ondernemers, met wie ik ervaringen uitwisselde en van wie ik handige tips kreeg.

Rust in het gezin
Het ondernemen heeft me, ongeveer een jaar verder, erg veel gebracht: zelfstandigheid, kracht als persoon en vrijheid. Met vrijheid bedoel ik dat ik nu zelf mijn agenda kan beheren. Daardoor ben ik flexibel en breng ik rust in het gezin. Dat heft wat mij betreft de financiële onzekerheid op. Ik ben dus blij dat ik mijn hart heb gevolgd. Wat ik wil bereiken, is nog meer naamsbekendheid, zodat mensen weten dat ik besta en dat ik hen professioneel kan bijstaan.”

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X