‘Mijn coach haalde door het stellen van de juiste vragen het beste in mij naar boven’ - Starters Succes

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

“Ik ben Jaimy Strik (40) uit Overlangel. Met mijn bedrijf ‘Strik je geluk’ bied ik hypnotherapie aan voor het behandelen van uiteenlopende klachten: van angsten, verslavingen en eetgewoontes tot aan trauma’s en stress. Daarnaast ben ik NLP-coach. In die rol help ik mensen die bijvoorbeeld zijn vastgelopen in hun carrière of relatie. Ze krijgen zo weer regie over hun gevoelens, gedachten en gedrag.

Laat ik een concreet voorbeeld op het vlak van neurolinguïstisch programmeren (NLP) geven om duidelijk te maken wat ik voor iemand kan betekenen. Laatst hielp ik een vrouw die al tien jaar worstelt met haar carrière. Haar vraag: welke richting wil ik nu eigenlijk op? We gingen samen aan de slag op een ongewone manier – met stoepkrijt – om zo het dagelijkse leven op een afstandje te zetten.

Ze kende haar passie wel, maar durfde geen actie te ondernemen. Tijdens het stoepkrijten stelde ik haar vragen om tot de kern te komen van wat ze wil. Met een twinkeling in haar ogen vertelde ze dat ze de stap van manager naar een functie in de horeca wil maken. We maakten dit idee tastbaar met een tijdlijn. Zo zorgden we voor actie in de tent. De plannen bleven niet slechts rondcirkelen in haar hoofd. Het gaf haar richting en daadkracht.

Ondernemen voelt voor mij alsof je van een rots springt en onderweg naar beneden pas een helikopter bouwt

Hersengymnastiek
Vijf jaar geleden liep ik zelf vast. Ik kwam in een burn-out terecht. Ik onderging psychotherapie en besloot halverwege het traject een opleiding tot NLP Practitioner te volgen, waar trance en hypnose een onderdeel van vormen. Ik was meteen onder de indruk van de snelheid waarmee je in het NLP-traject tot de kern van een probleem komt. Als kwaliteitsmanager, een rol waarin ik processen optimaliseerde, sprak me dat aan. Tijdens de opleiding ontdekte ik het volgende: zoals je lijf sporten en gezond eten nodig heeft, heeft je hoofd het nodig om hersengymnastiek te doen en alles weer op een rijtje te zetten. Een cliënt van mij noemde mij dan ook wel een ‘Personal Trainer op het gebied van Mentale Kracht’.

Ik schreef me in mei in bij de Kamer van Koophandel en klopte aan bij Starters Succes. Ik vind mezelf geen financieel talent. Hulp op dit terrein kwam van pas. Als ik Excel open, beginnen de cijfers al snel te dansen. Waar moet ik allemaal rekening mee houden om mijn financiën op orde te krijgen? Wat moet ik afdragen aan de Belastingdienst? Dankzij de hulp van coach Eleonora van Grinsven begonnen mijn opvattingen te kantelen en kreeg ik vertrouwen. Zoals Pippi Langkous het zegt: ‘Ik heb het nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’

Financiën, structuur, overzicht: allemaal onbegonnen werk, dacht ik. Maar Eleonora gaf me handvatten en een frisse kijk op de zaak. Ik haalde het beste in mezelf naar boven met behulp van haar vragen. Door deze manier van werken kwamen de oplossingen uit eigen koker – er is geen sprake van een coach die iets doceert – en dat voelt goed. Het geeft me zelfvertrouwen.

Net zo normaal als een tandartsbezoek
Ondernemen voelt voor mij alsof je van een rots springt en onderweg naar beneden pas een helikopter bouwt. Als controlfreak moet ik daarmee zien te dealen. Ook hier gaf ze mij richting: doordenk niet alles, maar start gewoon. Je ‘moet’ niks. Het is een goede zet geweest. Mijn praktijk zat de afgelopen maanden al helemaal vol. Veel mensen zijn bezig met afvallen of missen in deze tijd structuur op de werkvloer en raken daardoor opgebrand. Voor mij betekent dit dat er werk aan de winkel is. Ik hoop dat hypnose en NLP-coaching straks net zo normaal zijn als een tandartsbezoek.”

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X