Ik kreeg van Starters Succes het advies om mijn onderneming te specialiseren tot één activiteit.

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

Ik ben
Bas Timmers, eigenaar van Timmers Praktische Bouwlogistiek. Na 25 jaar kennis en ervaring met grote bouwlogistieke projecten, van kraanverhuur, speciaal transport, machineverplaatsingen en montage, te hebben opgedaan, leek het mij verstandig om mijzelf vakinhoudelijk te optimaliseren. Ik ben van mening dat een bouwplaats beter, efficiënter en veiliger kan. Al snel werd duidelijk dat een rol als bouwlogistiek- of ketenregisseur alleen optimaal ingevuld kan worden vanuit een onafhankelijke positie. In 2016 heb ik met die gedachte Timmers Praktische Bouwlogistiek opgericht; een samenwerkingsverband van bouwlogistieke specialisten.

Ik doe
Bouwen wordt steeds complexer, met name in een stedelijke omgeving. Er zijn meer partijen op de bouwplaats werkzaam dan ooit. Dat gaat ten koste van de efficiëntie. De meest onschuldige gevolgen zijn nog wel stagnatie en miscommunicatie. Wij zijn hierbij eigenlijk de ouderwetse opperman; we zorgen er voor dat iedereen door kan werken. Ik werk samen met triple helix (Overheid, Opdrachtgevers, Onderwijs) en deel de kennis in de diversen bouw gerelateerde kennis- en innovatiecentra. Denk hierbij aan veranderkunde in bewustwording, gedrag en houding van de gerelateerde bedrijven en werknemers.

Ik heb geleerd
De coaches van Starters Succes hebben geholpen om mijn focus helder te krijgen. Ik kreeg hierbij de tip om mijn onderneming te specialiseren tot één activiteit; opdrachtgevers wensen één stempel op je hoofd te plakken. De voetbalspeler die zegt dat hij alle posities kan spelen, zit altijd op de reservebank. Durf te kiezen en verscherp deze met de vereiste focus.

Daarnaast heb ik via Jasper van Wordragen de kans gehad om deel te nemen aan het Dtv-programma ‘De pitch’. Hierbij moest ik in een minuut vertellen over mijn bedrijfsplan. Een hele goede oefening en een ervaring op zich!

Ik wil
Erkenning voor het vak bouwlogistiek creëren. In Groot Brittannië werpt een soortgelijke aanpak al jaren zijn vruchten af. Ik wil dus een franchise organisatie opzetten met een kwalificering voor onze te ontwikkelen aanpak, met een onafhankelijke ‘opperman 2.0’ en zijn ‘digitale kruiwagen’. Zodat gemeenten, Rijkwaterstaat, Prorail en private bouwers de meerwaarde gaan erkennen van deze aanpak.

Neem contact met mij op via
[social type=”facebook” link=”https://www.facebook.com/Timmers-Praktisch-Bouwlogistiek-1543114875714108/” target=”_blank”>Facebook.com/bastimmers”][social type=”linkedin” link=”https://nl.linkedin.com/in/timmerslpm” target=”_blank”>profiel”][social type=”twitter” link=”https://twitter.com/TimmersPbl” target=”_blank”>@timmers”]

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank