‘In een veilige omgeving gesleuteld aan onze ondernemersskills’ - Starters Succes

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

“Wij zijn Francis van Venrooij (48) uit Heeswijk-Dinther en Cocky van Ravensteijn (42) uit Berghem. Met Van Waarde, praktijk voor relatie en rouw, begeleiden we volwassenen bij rouw na overlijden en rouw na een scheiding. Vanuit Bizztopia richten we ons op de regio Oss, Uden, Bernheze, Veghel en Landerd.

Samen hebben we dertig jaar ervaring in de hulpverlening, waar ondersteuning bij rouw een belangrijk onderdeel van is. Met het ondernemerschap kiezen we bewust voor rouw. We willen het onderwerp uit de taboesfeer halen. We zijn ons aan het specialiseren in rouw bij mensen die op jonge of latere leeftijd een ouder zijn verloren. Vaak zijn ze druk met het hoog houden van alle ballen in hun leven. Stilstaan bij het rouwproces komt er niet van. Als hun omgeving dan vaak zegt: ‘Kom op, de wereld draait door’, maakt dat rouwen nog lastiger.

En dat heeft grote gevolgen. Het verlies heeft zo’n impact dat je er nog niet klaar mee bent. Herinneringen blijven terugkomen. Het raakt je basis. Je werkende leven kan eronder gaan lijden. Aan het verminderen van werkstress heb je in zo’n situatie niets. We moeten een laag dieper gaan: naar de oorzaak van de stress. Als die stress door het verlies komt, kom je er met rouwbegeleiding uit. Als je rouwt, heb je veel vragen. Is het niet vreemd dat ik daar nu nog mee bezig ben? Hoe kan ik me weer goed voelen op mijn werk? Hierbij ondersteunen we. Zo ga je op een andere manier om met verlies.

Je hebt zelf soms de neiging om een uitgebreid verhaal te vertellen, maar lang niet alles is voor je doelgroep relevant.

Alle hulptroepen ingeschakeld
Inhoudelijk stonden we al sterk, maar aan onze ondernemersskills hebben we flink moeten sleutelen. Bij Starters Succes hebben we dat kunnen doen in een veilige omgeving. Alles was nieuw: boekhouden, het bepalen van je doelgroep en marketing. Als je van nature bescheiden bent, hoe zet je jezelf dan op de kaart? Je zou kunnen zeggen dat we bijna alle hulptroepen hebben ingeschakeld: coaches Bennie van Zandvoort, Frenk Sprangers en Jasper van Wordragen gaven support.

Met Bennie stonden we stil bij het plan van onze onderneming, onze kwaliteiten als persoon die van pas komen bij het ondernemerschap én, tenslotte, bij hoe we elkaar aanvullen in het ondernemen.

Frenk zette ons aan het denken over onze boodschap en pitch. Hoe spreek je de klant aan? Je hebt zelf soms de neiging om een uitgebreid verhaal te vertellen, maar lang niet alles is voor je doelgroep relevant. De huisarts gaat je niet vertellen met welke aanpak hij de wond geneest. Het gaat om het resultaat. Benoem dat dus, zei Frenk. Houd het kort en krachtig.

Met Jasper zijn we nu nog in gesprek. Samen met hem denken we na over marketing, sales en onze bedrijfsrichting.

‘Zelf ontdekken is gaaf’
Persoonlijke ontwikkeling, plezier in het werk en veel energie is wat het ondernemen ons gebracht heeft. Zelf ontdekken is gewoon gaaf. Zelf je koers bepalen, geeft bovendien zelfvertrouwen. Wat we nog willen bereiken? We hopen dat we veel mensen die met verlies te maken kregen, kunnen helpen met het terugkrijgen van de regie over hun leven.”

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank