‘Ik weet nu beter hoe ik mijn bedrijf en mezelf kan blijven verbeteren’ - Starters Succes

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

“Ik ben Joep Wolf (27) uit Megen. Met ‘Lichtletters-Huren.nl’ verhuur ik lichtletters, bedoeld om bruiloften, huwelijksaanzoeken, jubilea of andere evenementen – particulier of zakelijk – op te sieren. Ze zijn ook geschikt als marketingtool (merknamen) op zakelijke evenementen en voor signing op festivals.

Mijn avontuur op het gebied van ondernemen begon in 2014, toen ik een minor ondernemerschap volgde tijdens mijn bachelor Leisure & Events Management in Breda. Samen met een medestudent wilde ik feesten gaan organiseren voor particulieren. Een leuk idee, maar we ontdekten dat er wel erg veel maatwerk werd gevraagd. Dat maakte het allemaal moeilijk uitvoerbaar. Toch werd ik gegrepen door het ondernemen. Ik was als zzp’er actief in de horeca en rolde van het ene in het andere: eerst ballondecoratie, daarna lichtletters.

Dat er vraag is naar lichtletters, ontdekte ik toen ik voor bekende Brabantse cateraar aan de slag was op een van de mooiste trouwlocaties in Nederland, waar de letters ‘LOVE’ een evenement opsierden. Het oog van mijn werkgever viel hier op. Hij vroeg me of ik niet zulke letters kon maken. Het smaakte naar meer. Ik besloot er een bedrijf voor op te zetten. Ik signaleerde weinig aanbieders en dat is gunstig. Inmiddels verhuur en verkoop ik verschillende stijlen lichtletters (groot en klein, van hout, wit gelakt of andere materialen) met dimbare, gekleurde en in te stellen lampen.

Ik ben naar Starters Succes gestapt omdat ik meer richting zocht. Ik was op zoek naar advies van professionals om mezelf en mijn onderneming naar het hoogste niveau te tillen. Ik haal plezier en voldoening uit het zelfstandig ondernemen, maar hoe kan ik het voor mijn klanten zo perfect mogelijk maken en voor mijzelf zo efficiënt en winstgevend tegelijk? Ook wilde ik weten hoeveel omzet ik moet draaien en hoe ik dat bereik. Ik kwam erachter dat een stabiel inkomen in mijn geval vraagt om vaste relaties. En dat betekent: netwerken én deze contacten onderhouden. Ook zie ik de coaching als een stok achter de deur die me helpt gedisciplineerder te werken.

Ik was op zoek naar advies van professionals om mezelf en mijn onderneming naar het hoogste niveau te tillen

Stap voor stap doelen behalen
Coach Paul van Workum heeft me geholpen met deze vragen. Hij heeft me efficiënter leren werken. Slim plannen en lef hebben. Twintig mensen opschrijven en direct bellen. De volgende dag weer.

Samen met hem maakte ik een overzicht van doelen en bijbehorende termijnen, zodat ik stap voor stap mijn hoofddoel kan behalen. Dat deed hij door het stellen van vragen. Welke omzet wil je behalen en hoe denk je dat te gaan doen? Het heeft weinig zin om een bepaalde omzet voor ogen te hebben zonder dat je concrete stappen zet. Ga eens bellen met vijf contactpersonen, bijvoorbeeld.

Paul dacht ook mee over mijn doelgroep in deze lastige coronatijd. Evenementen liggen stil, maar vorig jaar waren er nog wel momenten waarop jongeren kleinschalig hun 18e of 21e verjaardag vierden. Voor hen kwamen de letters zeker van pas. Denk ook aan service die drempelverlagend werkt voor je doelgroep, zei Paul. Ook al geef je eigenlijk geen korting, misschien moet je overwegen iets cadeau te geven in een tijd waarin je de klanten niet altijd makkelijk kunt vinden.

Meer discipline
Al met al ben ik door het traject een kritischere ondernemer geworden met meer discipline. Voorheen dacht ik wel eens: dat kan later ook wel. Paul deed me beseffen dat je met je eigen werkhouding het verschil kunt maken. Ik weet nu beter wat ik kan doen om alles uit mezelf en mijn bedrijf te halen.

Ook tijdens het ondernemen heb ik veel leermomenten ervaren. Boekhouding en economie: ik had er weinig kaas van gegeten. Ik ben door deze momenten een verantwoordelijker, professioneler persoon geworden.

Ik hoop dat ik kan blijven groeien, als persoon en als bedrijf. Zodat ik nog tijd overhoud om andere dingen te doen op het vlak van ondernemerschap, mijn creatieve ideeën verder uit te werken en te genieten van het leven!”

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank