‘Ik focus nu op de juiste doelen en bewandel minder zijpaden’ - Starters Succes

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

“Ik ben Angelika Verstegen (59) uit Oss. Met mijn bedrijf AVcheck, dat ik in april ben begonnen, ondersteun ik als verzekeringsconsulent kleine assurantiekantoren en particulieren. De laatstgenoemde groep begeleid ik met het vinden van de juiste internetverzekering en schadeafhandeling.

Ik heb dit werk twintig jaar in loondienst gedaan. In die periode merkte ik dat er steeds minder tijd overbleef voor het persoonlijk ondersteunen van de klant, bijvoorbeeld bij het invullen van schadeformulieren. Dat wil ik nu als zelfstandig ondernemer anders doen. Op dit punt kan ik echt iets toevoegen. Dat lukt ook omdat ik geen verzekeringen verkoop: mijn rol is slechts adviserend. Ik wil weer bij de klanten langsgaan. Daarvan krijg ik energie.

Ik was op zoek naar begeleiding door Starters Succes omdat ik soms de focus op mijn belangrijkste doelen verloor en ik bovendien wilde weten of ik wel de goede kant op ging. Coach Jasper van Wordragen bracht me terug naar de basis door me aan het denken te zetten over mijn aanpak. Dat betekende: minder zijpaden bewandelen én activiteiten afbakenen. Met dat laatste bedoel ik: kies het werk dat bij je past, ga niet álle problemen van de klant oplossen.

Coach Jasper van Wordragen bracht me terug naar de basis door me aan het denken te zetten over mijn aanpak.

Met deze hulp was ik in staat om een doel voor de lange termijn te stellen: klanten helpen die via internet verzekeringen afsluiten. Deze doelgroep heb je niet snel gevonden. Dat heeft tijd nodig. Ik werk nu bij kleine verzekeringskantoren. Ondertussen werk ik aan mijn netwerk. Deze aanpak geeft me de regelmaat en rust om op LinkedIn en Instagram onderwerpen te plaatsen die potentiële klanten raken, zoals de zorgverzekering die nu in het nieuws is. Eenmaal in gesprek kom ik er ook achter of ze hulp nodig hebben bij het afsluiten van internetverzekeringen.

Ik voel me vrijer en blijer door het ondernemen. Ik kan zelf bepalen wat ik doe en wanneer precies. Momenteel help ik een klant die schade heeft gereden met zijn auto. Hij is verzekerd via internet. Welke stappen moet hij zetten? Wat moet hij aanleveren? Ik vind het erg leuk om zoiets helemaal uit te vogelen.”

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X