‘Hier kan ik mijn klanten professioneel ontvangen en nieuwe mensen leren kennen’ - Starters Succes

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

“Ik ben Dorinda Hoyer (48) uit Oss. Met mijn werving- en selectiebureau Hoyer Recruitment koppel ik technische talenten aan banen in de sectoren techniek en productie in Oss en omgeving.

Bedrijven staan te springen om technische mensen. Die zijn in deze tijd moeilijk te vinden. Voor mij ligt daar een uitdaging. Aandacht voor zowel klant als kandidaat vind ik het allerbelangrijkste. Met cv’s schuiven, daar houd ik niet van. Ik ga liever op bezoek bij de klant en plan graag een persoonlijk gesprek met de kandidaat op een voor hem of haar aangename locatie. Dit kan bij Bizztopia of bij hotel Van der Valk in de woonomgeving van de kandidaat.

Zo heb ik medewerkers geplaatst bij Meldon, producent van kunststof extrusieprofielen. Ik bezocht het bedrijf om de werknemers te vragen wat voor collega’s ze zoeken. Wat verwachten zij van nieuwe teamleden? Wat is voor hen belangrijk? Die aandacht heb ik ook voor de mensen die ik plaats. Soms werk ik samen met andere zelfstandigen in mijn branche om ze te vinden. Dat ik benaderbaar ben, maakt de zoektocht gemakkelijker. Heb ik de kandidaten gevonden, dan begeleid ik ze in hun traject. Hoe kunnen ze omgaan met feedback van de werkgever? Past de omgeving bij hen? Is er op de werkvloer ruimte voor eigen inbreng?

Ook leer ik veel van de gesprekken met de mensen die ik hier ontmoet. Dat is belangrijk, want een ondernemer krijgt veel op zijn bordje.

Laagdrempelig
Ik heb veel baat bij de mogelijkheden die Starters Succes biedt. Voor mij is het een plek waar ik mijn klanten en kandidaten professioneel kan ontvangen en waar ik nieuwe mensen leer kennen. Een goed netwerk is voor mijn baan belangrijk. Ondernemers helpen elkaar verder. Dat kan hier heel laagdrempelig. Je ziet langzaamaan nieuwe samenwerkingen ontstaan. Ik stel me zo voor dat we elkaars krachten in de toekomst nog beter gaan benutten, bijvoorbeeld door teams van verschillende expertises te vormen.

Ook leer ik veel van de gesprekken met de mensen die ik hier ontmoet. Dat is belangrijk, want een ondernemer krijgt veel op zijn bordje: van boekhouding tot en met het bijhouden van je website. Wat ik bijvoorbeeld geleerd heb, is om mijn doelen kleiner te maken en de deadlines eerder te stellen. Niet: ik wil aan het einde van het jaar zoveel klanten. Wel: welke stappen moet ik zetten om deze maand één kandidaat te plaatsen? De bedrijfsbezoeken, bijvoorbeeld bij Looman Salades of De Bakkers Lamers, geven me inspiratie en energie. We mogen trots zijn op deze bevlogen ondernemers.

Senang
Die energie komt van pas bij het ondernemen. Een eigen bedrijf beginnen was voor mij een logische stap. Want nu ik als zelfstandige de technische sector bedien, treed ik in de voetsporen van mijn vader, die elektricien was. In deze omgeving voel ik me senang. Wat ook meetelt, zijn de 11,5 jaar die ik bij uitzendbureau Adecco heb gewerkt: daar is mijn huidige kennis van de sector op gebaseerd. Het ondernemen geeft me de vrijheid om de tijd naar eigen wensen in te vullen. Als je er meer tijd in stopt, haal je er ook meer uit. Maar ik zoek juist naar de balans, waardoor de andere aspecten in mijn leven ook aandacht krijgen.”

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank