"De meerwaarde van een lokale ‘creatieve industrie’"

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

Daan JanssenRoosenboom is een creatief talent: hij maakt websites voor het MKB. Vanuit een persoonlijke, eigenzinnige wijze geeft hij vorm aan diverse concepten en projecten, waaronder de vernieuwde Starters Succes Oss Bernheze website. Daarnaast levert hij diverse grafische diensten zoals logo -en huisstijldesign, brochures en flyers.

Na zijn afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht in 2006, ging hij aan de slag bij Popcentrum 013 als programma- en marketingadviseur. Al snel merkte hij dat hij toch ‘iets’ voor zichzelf wilde opstarten. Gefascineerd door het bestaansrecht van culturele uitingen, schreef hij zichzelf eind 2008 in bij de Kamer van Koophandel, met het voornemen: ooit ga ik het doen…
Twee jaar later nam hij de stap ook echt, hij gaf zijn baan op en startte zijn eerste onderneming Motief:Collectief. Inmiddels zijn we zes jaar verder en is hij sinds twee jaar ook nog eigenaar van een ander creatief bedrijf, Chef du Web.

Passie voor ondernemen
Zijn passie voor ondernemerschap komt voort uit zijn ambitie om zijn creatieve visie te delen. “Ik wil juist de ‘oude’ manier van zaken doen omzetten naar een nieuwe onderscheidende invalshoek, onder het mom ‘hoe maak je iets unieks?’, aldus Daan. Dit doet hij samen met zijn compagnon Luc Princen vanuit thuisbasis Oss. Juist in Oss! Daan: “Ik zie het als een uitdaging maar ook als mijn ‘taak’ om hier te blijven. Oss biedt veel mogelijkheden voor ondernemers. Het is een interessante stad die veel potentie biedt om nieuwe ideeën, ondernemingen en talenten te ontwikkelen. Het is jammer dat er een creatieve leegloop dreigt te ontstaan door het gebrek aan vervolgonderwijs, de afnemende maakindustrie en de veranderende politiek. Ik geloof dan ook in de meerwaarde van een gezonde, lokale ‘creatieve industrie’. Zo proberen wij onze klanten onderling te verbinden. Als voorbeeld: wij werken voor een styliste en een makelaardij. Door deze twee te connecten, kunnen zij elkaar versterken. Zo decoreert de styliste inmiddels de inrichting van de huizen die de makelaardij aanbiedt.”

Vormgeving en technische realisatie
Daan heeft als Chef du Web de website van Starters Succes Oss Bernheze in een nieuw jasje gestoken. Daardoor sluit de site nu beter aan bij de visie van het initiatief. Zo kan er nu meer interactie met de starters plaatsvinden, en bieden blogs van andere starters en coaches nieuwe inspiratie. Daan licht toe: “Door middel van social media kun je jezelf aanmelden voor een workshop of bijeenkomst. Op deze manier zie je meteen wie er nog meer komen. Wellicht zitten daar mensen tussen met wie je als starter in contact wilt komen. Naast het inschrijven kun je ook blogs handig en snel delen. Ondernemerschap gaat immers vooral om netwerken en delen!”

Toekomstbeeld
Daan ambieert een onderneming met de focus op grotere totaalprojecten. Dat gaat verder dan alleen een website opleveren, geeft hij aan. Het gaat daarbij ook om monitoren van gegevens en samenwerken met klanten. Uitgangspunt blijft een goede kwaliteit-prijs verhouding voor grote maar ook kleine partijen. “Een website blijft een investering, maar is wel iets wat je kunt terug verdienen.”

Tips voor andere ondernemers?
‘’Sta voor wat je leuk vindt,’’ zegt Daan. “Het klink heel afgezaagd, maar het klopt wel. Blijf trouw aan je drijfveer, ook al denken anderen dat het je niet lukt. Dan is alles mogelijk!”

Neem contact met mij op via
[social type=”twitter” link=”http://www.twitter.com/daan_janssen”]

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank