"Focussen en alles beter stap voor stap"

Succesverhaal

Deze ondernemer gingen je voor

Sinds Dennis de Wit eerder dit jaar het idee kreeg de toepassingsmogelijkheden van zijn eerder bedachte tool verder uit te breiden, is het hek van de dam. “Onze softwareapplicatie ondersteunt bij het bestrijden van incidenten waarbij de orde en veiligheid een rol speelt”, aldus Dennis. “Wij ondersteunen gemeentelijke en overheidsorganisaties bij de invoering en het gebruik van digitale informatievoorziening in diverse stadia van de brandweerzorg.” De tool vervangt kasten vol met mappen, BHV-protocollen en plattegronden. BHV-ers en facilitair medewerkers houden voortaan zelf de planvorming bij op een tablet. Oók als door bijvoorbeeld brand de gehele IT-organisatie plat komt te liggen en er alleen off-line gewerkt kan worden. En ja, dat is uniek. Sterker nog: een beetje concurrentie zou wel fijn zijn…

Hoe het lichtje ging branden
Het product in zijn oorspronkelijke vorm bestaat al langer. Met name in de brandweerzorg werd al jaren gewerkt met een tool met instructies voor redden, evacueren etc. Toen het hoofd BHV van het ziekenhuis in Amersfoort een digitale informatiedrager zocht waarin hij zelf e.e.a. kon bijhouden, ging bij Dennis het lichtje nog feller branden. Hij heeft de toepassingsmogelijkheden van zijn bestaande tool uitgebreid en hiermee de afzetmarkt enorm vergroot. Het Meander ziekenhuis kon in de offertefase niet eens een alternatieve leverancier vinden en dus heeft zij Dennis’ tablet met softwareapplicatie inclusief dataset en licentie inmiddels in gebruik genomen!

Right time, right place
Via Starterssucces Oss kwam Dennis in contact met Ondernemerslift+. “Ik kwam Ondernemerslift+ op precies het juiste moment en de juiste plaats tegen. De puzzelstukjes pasten perfect in elkaar”, aldus Dennis. Ondernemerslift+ heeft hem ervan overtuigd dat hij niet meteen de hele wereld kan veroveren, maar dat hij moet focussen en alles beter stap voor stap kan doen. Behalve hulp bij zijn businessplan krijgt Dennis volop advies en coaching. Zijn netwerk wordt uitgebreid met interessante contacten in een voor hem relevante branche en last but not least: van de financiële steun die hij krijgt, realiseert Dennis o.a. doorontwikkeling en beursdeelname.

Nu zaaien, straks oogsten
“Ik heb tevreden klanten en blije mensen om me heen en dat geeft me enorm veel energie”, begint Dennis. “Daar doe ik het voor”. TBTA is in juli van dit jaar opgericht dus het bedrijf zit nog volop in de opstart- en ontwikkelingsfase. Dingen die nu spelen, zijn bijv. het realiseren van een website en huisstijl. Na ziekenhuizen, ziet Dennis de chemische industrie als grote vijver voor 2015 en zijn doel is z.s.m. te groeien naar 200 licenties in binnen- en buitenland. Ook wil hij een link tussen zijn tool en de brandweer realiseren. Aan plannen geen gebrek!

De ondernemer Dennis
Je zou zeggen dat Dennis na 16 jaar ondernemen de klappen van de zweep inmiddels kent, maar hij geeft aan nu juist weer volop te leren. Zo heeft hij met zaken als een helpdesk en SLA’s in zijn andere bedrijf De Wit CAD-Tekenbureau nog nooit te maken gehad. Hij wordt blij van deze uitdagingen en wordt nu gewezen op dingen waar hij eerst – in al zijn creativiteit en enthousiasme – nooit aan dacht. Dennis zit in zijn kracht als hij concepten kan uitdenken en nieuwe ideeën kan uitwerken. De commerciële kant past minder bij hem en dus heeft hij hier recent iemand voor aangenomen. Ieder z’n kwaliteiten! En zo kan Dennis zich focussen.. precies zoals Ondernemerslift+ hem geadviseerd heeft.

Neem contact met mij op via
[social type=”facebook” link=”https://www.facebook.com/pages/TBTA/135545636654554″ target=”_blank”>Facebook.com/TBTA”][social type=”linkedin” link=”https://www.linkedin.com/pub/dennis-de-wit/1/651/66b” target=”_blank”>profiel”][social type=”twitter” link=”https://twitter.com/tbta_” target=”_blank”>@tbta”]

 

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X