StartersPodium vijf: Innovatief samenwerken en kennis delen - Starters Succes

StartersPodium vijf: Innovatief samenwerken en kennis delen

Voor en door ondernemers

nieuwsberichtInnovatie was het centrale thema van het vijfde StartersPodium op dinsdag 10 december. In het kennisatelier van het Dome-X keken we met Paul Jansen, directeur Innovatie & Strategie en veel nieuwe starters vooruit op het komende jaar.

Voorbeelden uit de praktijk
Paul Jansen, directeur Innovatie & Strategie van Dome-X gaf uitleg over wat innovatie volgens hem inhoudt. Hij ging hierbij uitvoerig in op vragen als: Wat zijn ontwikkelingen voor starters? En met welke veranderingen moeten ondernemers in spe rekening houden? Vervolgens was het de beurt aan Patrick Noor om zijn verhaal te vertellen. Patrick startte dit jaar zijn bedrijf DMS Holland; een organisatie gespecialiseerd in ‘motion control’. Een innovatieve tool om jachten mee te stabiliseren. Onlangs heeft hij voor dit product een DAME nominatie ontvangen. Genomineerden voor deze prijs worden gezien als trendsetters op het gebied van maritieme productontwikkeling. Een mooi steuntje in de rug voor deze startende ondernemer.

Collega-starter Patrick de Vocht vertelde enthousiast over zijn nieuwe benadering van telefonie binnen het MKB. Met zijn onderneming speelt hij in op de versnipperde telecommarkt, waarbij onduidelijke abonnementen en verschillende providers domineren. Patrick doet het anders; zijn telefonie- oplossingen zijn transparant en afgestemd op de strategie van een onderneming. Ook Loek van Laarhoven, van Sounds in Balance, liet ons zien hoe zijn ideeën tot stand kwamen. Wat begon met wat hersenspinsels op een bijzettafeltje groeide uit tot een nieuw geluidsbeheersysteem. Een methode die de potentie heeft om de leefbaarheid in (wereld)steden te verbeteren.

Na deze inspirerende verhalen gaf Huub Dormans van Ondernemerslift+ uitleg hoe zij startende ondernemers kan ondersteunen bij het maken van businessplannen en het aanvragen van financiële support.

Een black box vol innovatieve ideeën
Uiteraard was er ook ruimte om in een informele setting na te praten. Onder het genot van een drankje raakten starters in gesprek. Ook stonden de coaches uit diverse disciplines klaar met raad. Zo werden ideeën geboren én besproken. Wie dat wilde, kon zijn idee invullen op een speciaal formulier. Hier werd volop gebruik van gemaakt, met als eindresultaat: een ‘black box’ vol goede concepten! Uit al deze inzendingen wordt in januari de meest inspirerende  gekozen. Dit idee krijgt een begeleidingstraject van de coaches vanuit de organisatie.

Voor meer informatie:
dmsholland.com/nl
combesave.nl
soundsinbalance.nl
ondernemerslift.nl

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank