StartersPodium 4: Maak van je imago je amigo - Starters Succes

StartersPodium 4: Maak van je imago je amigo

Voor en door ondernemers

‘Hoe presenteer ik mezelf en mijn bedrijf?’ Die vraag stond centraal tijdens het vierde StartersPodium van Starters Succes Oss Bernheze afgelopen woensdag. Zo’n 100 starters – waaronder ook veel nieuwe gezichten – waren afgekomen op de bijeenkomst in de Raadszaal van het gemeentehuis in Oss.

Radio uit
Als (beginnend) ondernemer is het erg belangrijk hoe je op anderen overkomt. Dat je vertrouwen wekt in je dienst of product. Je voorkomen, je gedrag én je inhoudelijke presentatie bepalen immers mede het succes van je bedrijf. Dat werd ook meer dan duidelijk in het verhaal dat Anke van Luyt voor de groep starters hield. De trainer en adviseur op het gebied van onbewuste beeldvorming vertelde aan de hand van veel humoristische voorbeelden hoe het wel en niet moet. “Maak van je imago je amigo”, was dan ook haar advies. Ook Peter Taylor Parkins – directeur van Taylor Mates – gaf de ondernemers diverse tips mee: “Geef jezelf onderweg in de auto naar een klant zeker 10 minuten rust voor je er bent. Zet de radio uit en denk na over wat je bij de klant gaat vertellen. Pak dat moment.”

Rood of groen
Met Anke en Peter als experts in de zijlijn werd vervolgens een zaaldiscussie gehouden over het thema. Rode en groene kaarten gingen enthousiast – en soms twijfelachtig – de lucht in bij stellingen als: ‘Ze moeten me als ondernemer maar nemen zoals ik ben’. Tijdens de borrel stond de starters nog een opdracht te wachten: ‘Stap eens op iemand af die je nog niet kent’. De starters werden uitgedaagd om minimaal twee nieuwe personen te spreken. En dat kan spannend zijn, als je net bent begonnen, en nog geen ervaren netwerker bent.

Rol voor starters
Voor de bijeenkomst waren een aantal starters ingeschakeld om een bijdrage te leveren. Alletaartje zorgde voor heerlijke verse mini-cupcakes bij de koffie, Bart van den Heuvel van Area 53 Fotografie maakte tijdens de borrel professionele profielfoto’s*, en Nikki Roosenboom – beginnend mode-ontwerpster – gaf persoonlijk kleding- en stylingadvies. Starter Darija van Perlo van Perlo Producties was medeverantwoordelijk voor de organisatie.

* Alle starters die bij Bart op de foto zijn gegaan ontvangen na het weekend een link waar de foto’s kosteloos zijn te downloaden.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank