Starters vertellen - bites & business Starters Succes Oss Bernheze

Starters vertellen

Voor en door ondernemers

Zon, gezelligheid en een aantal boeiende sprekers. Tezamen vormden zij de perfecte ingrediënten voor een goede Bites & Business. Vrijdag was het weer tijd voor onze maandelijkse kennismeeting met borrel. Dit keer hadden we een aantal succesvolle ondernemers uitgenodigd om hun succesverhaal te doen.

Autobouwer voor koninklijk huis

De eerste in onze line-up is Frank Jansen, het brein achter @Paulus. Voordat ‘ie de kerk kocht, was Frank meer dan 22 jaar directeur van het Osse Autobedrijf Hendriks BV. Over die carrière vertelt hij:

‘Ik was te lang om straaljagerpiloot te worden… Toen mijn voorganger besloot overspannen te raken, heb ik mijn kans gegrepen! Iets deden we blijkbaar goed, want we wonnen enkele jaren op rij de klanttevredenheidsprijs. We mochten zelfs de limo van de Koningin bouwen. Oerlelijk natuurlijk, maar wel veilig.’

Een vrij man

‘Op het laatst vond ik mijn werk niet meer leuk en ben toen bijna direct gestopt,’ vervolgt Frank zijn verhaal. ‘Ineens was ik in 2012 dus een vrij man. Tot ik in december van datzelfde jaar op gevoel, intuïtie deze kerk kocht om zelf in de pastorie te gaan wonen. Een woonhuis met een hele grote schuur ernaast, zeg maar.

Ik was in één klap eigenaar van 3000 meter Oss met oude stenen erop. Wat moest ik ermee? Allerlei ideeën passeerden de revue: van kinderspeeltuin tot hospice. Nu is het @Paulus een plek voor creativiteit en ondernemerschap.

Ben ik nu ondernemer? Nee, maar wel ondernemend! Mijn succesfactor? Altijd dingen doen die ik echt leuk vind. Dan kan ik tot 4 uur ’s nachts doorwerken. Tip voor aanwezigen: blijf altijd je gevoel volgen en doe wat je echt leuk vind.

Buiten de kaders denken

Als tweede het woord aan Cindy Faro en Nienke de Jager van coachingsbureau Klikk. Met hun bedrijf zetten ze mensen in beweging.Cindy Faro en Nienke de Jager op Bites & Business van Starters Succes Oss voor startende ondernemers, freelancers, zzp'ers uit Oss, Bernheze en NistelrodeNienke: ‘Ik geloof heel erg in die beweging. Als werknemers blij zijn, verandert de hele dynamiek binnen een organisaties. Passie telt veel zwaarder dan de juiste opleiding.

Over de start vertelt Nienke: ‘Het was spannend om zekerheden op te geven, maar ergens brandde dat vuurtje!

Cindy: ‘We gebruiken onze natuurlijke nieuwsgierigheid en een stukje eigenwijsheid. Slaapt iemand ergens slecht van? Dan komen in ons element. We vinden dat heerlijk om aan te pakken. Onze krachten bundelen is booming. En het is natuurlijk geweldig om buiten de lijntjes te kleuren.

De tip die ze meegeven aan de aanwezigen: Lach om jezelf. Onderneem nooit vanuit wantrouwen; ga verbinden en kom van die zolderkamer af. Heb oervertrouwen in je zelf.

Zuinige tassendesigner!

En als klapper op de vuurpijl Mieke Langenhuizen: tassenontwerper en social media expert! Vol trots vertelt ze over haar eigen bedrijven. ‘Zuinig aandoen zit in de familie; mijn moeder was al scherp op hergebruik. Nu heb ik een eigen tassenlijn, waarvan we de tassen maken van materialen die niet meer worden gebruikt, zoals meubelstoffen.’

‘Ik geloof dat ondernemen vaak een kwestie van gewoon proberen is. Zo ben ik ook op mijn nieuwe activiteit gekomen als social media expert. Ik wist dat ik de online wereld nodig had voor mijn tassenverkoop en ben toen zelf een opleiding social media gaan volgen.’

Mieke Langenhuizen, eigenaar Social Monday. Hier bij de Bites & Business van Starters Succes Oss BernhezeSteeds vaker werd ik gevraagd om mijn kennis te delen met andere 40-plussers. Omdat ik er zelf eerst ook niet veel van snapte kan ik in Jip-en-Janneke-taal uitleggen hoe alles werkt. Nu ben ik een tweede bedrijf gestart op social media-gebied naast Mind Your Bag.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X