Starters Succes van start in Bernheze - Starters Succes

Starters Succes van start in Bernheze

Voor en door ondernemers

Na het succes van vijf jaar in Oss, ging afgelopen woensdag ook het Starters Succes in Bernheze van start. Ruim 110 ondernemers uit Bernheze en omgeving waren naar CC De Pas in Heesch gekomen voor de Kick-off. Een interview met wethouder Wijdeven van de gemeente Bernheze, vier gasten in debat met en dit alles in de radio-uitzending van BNR Gangmakers zorgde voor een memorabele start van Startersucces Bernheze.

Meike de Jong, nieuwslezeres bij RTL4 heette iedereen welkom en kwam er snel achter dat de mix aan ondernemers groot was, er waren ondernemers in spé, maar ook ondernemers die al 10 jaar of meer een bedrijf runnen. Aan Wethouder Rien Wijdeven stelde ze de vraag waarom de gemeente Bernheze zich heeft aangesloten bij Starters Succes. De wethouder gaf als reden: “Starters Succes is een belangrijk podium voor ondernemers en met samenwerken kun je meer bereiken dan alleen.”  Ook Rabobank Oss-Bernheze is ondersteuner van het Starters Succes Oss Bernheze (SSOB).

Radio-uitzending
Om 19.00 uur was het tijd voor de live radio-uitzending van BNR Gangmakers met presentator Maarten Bouwhuis, die in debat ging met zijn vier gasten te weten:
* Rien Wesseling – adviseur in bedrijfsstrategieën
* Rien Wijdeven – Wethouder Economisch Zaken van gemeente Bernheze
* Jasper van Wordragen – initiatienemer van Starters Succes Oss
* Gerdien Dekker – advocaat voor ondernemers

Maarten kwam met twee stellingen en vroeg zijn gasten of ze het er mee eens of oneens waren.
Stelling 1: Startende ondernemers moeten veel meer begeleiding krijgen
Rien Wesseling, Jasper en Gerdien waren het met deze stelling oneens, en wethouder Wijdeven was het eens met de stelling.

Stelling 2: De Wet DBA, daar is prima mee te werken?
En wederom was alleen Wethouder Wijdeven het er mee eens,  en de rest oneens.
Het waarom van de voors en tegens op de stellingen zijn hier terug te luisteren via de online uitzending.

Coaches
Hierna was het woord aan Paul van Teeffelen uit Heesch, coach van Mieke Langenhuizen uit Nistelrode. Beide gaven aan veel van elkaar te kunnen leren. Paul is van het credo ‘doen’ en wel met een plan, niet zonder nadenken en Mieke had hulp nodig bij de marketing en hierdoor zijn ze een goede combi.

Rob van Herpen is net coach geworden en heeft nog geen andere ondernemer aan zich gekoppeld, maar staat te poppelen om aan de slag te gaan met een starter. Paul Koning had Frenk Sprangers als coach en gaf aan: “Ik heb geleerd op een andere manier naar mijn bedrijf te kijken en meer vanuit het perspectief van de klant te handelen.”

Als afsluiting van de avond gaven Maarten Bouwhuis en Meike de Jong nog enkele tips waar je over na moet denken als ondernemer. Wat is je verhaal? Hoe ben jij expert? Heb een mening. Creëer zelf je content. Jouw bedrijf is WEL bijzonder. Denk daar maar eens over na.

Kon jij er niet bijzijn maar ben je wel benieuwd naar de foto’s? Bekijk deze op onze Facebookpagina.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank