Praktische handvatten tijdens workshop ‘internet marketing’

Praktische handvatten tijdens workshop ‘internet marketing’

Voor en door ondernemers

Tijdens de tweede workshop op dinsdag 25 november stond het onderwerp ‘internetmarketing’ centraal. Termen als online strategie, webanalytics, seo, sea en e-mail marketing vlogen in het rond. Grietje Goedkoop, eigenaresse van Kingmaico Internet Marketing die de workshop verzorgde, daagde de deelnemers uit om goed na te denken over hun online boodschap. Want zoals ze zelf zegt: “Het succes van je website bepaal je zelf.”

Social media strategie
De tien enthousiaste ondernemers die zich die middag hadden verzameld, wilden graag leren hoe ze SEO kunnen inzetten voor hun organisatie. Maar voordat de praktische tips en tools werden uitgelegd, begon Grietje haar verhaal met de basisprincipes van online marketing. Aan de hand van een aantal voorbeelden, links en sites van bedrijven volgde daarna de verdieping in de strategie en positionering. De deelnemers werden bevraagd over hun eigen ‘pitch’ en hoe zich dat vertaalt naar hun online activiteiten. Kortom, komt je boodschap en bijhorend doel van je online activiteiten overeen met wat je wenst? Grietje: “Wanneer je op de juiste manier gebruik maakt van vindbaarheid genereer je eenvoudig extra omzet via je website.” Door het advies van Grietje kreeg iedere ondernemer stap voor stap inzicht in wie zijn doelgroep is en waar zij zich bevinden.

Tips & Tricks
In het tweede gedeelte van de workshop behandelde Grietje manieren om de online vindbaarheid van je bedrijf te vergroten. Onderwerpen als de juiste zoekwoorden, goede content en online advertising werden besproken. Oftewel: hoe schrijf je zoekmachinevriendelijke teksten en haal je meer leads uit je website? Er werd ook een verdieping gemaakt in het onderhouden van een WordPress website. Middels tips & tricks liet ze zien wat de mogelijkheden en functionaliteiten waren, zodat de deelnemers daar thuis mee aan de slag konden.

Volop ruimte voor vragen
Daarnaast werden er vooral veel vragen gesteld. Een van de deelnemers vroeg zich af waar een goede e-mailing aan moest voldoen. Aan de hand van een demo van het e-mailprogramma Mailchimp vertelde Grietje hoe je een goede mail opmaakt, verstuurd en de resultaten ervan kunt analyseren. Ook voor andere individuele vragen werd de tijd genomen. Na afloop was de conclusie dat de workshop inspiratie bood om de eigen online activiteiten te verscherpen en website te verbeteren.

Een beeldverslag van deze ontmoeting kun je op onze Facebook pagina bekijken.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X