Oss niet toevallig beste plek voor starters

Oss niet toevallig beste plek voor starters

Voor en door ondernemers

‘Een bedrijf starten doe je het best in Oss.’ Dat was begin februari de uitkomst van een onderzoek van Booming Brabant, het Brabantse businessprogramma van Omroep Brabant. Het programma bekeek alle startende ondernemers in Noord-Brabant van de laatste drie jaar. Wat blijkt? Startende bedrijven doen het goed in onze gemeente. Na drie jaar doet 79% van de starters nog steeds zaken. Het beste resultaat in de hele provincie Noord-Brabant! Verrassend, dit bericht? Niet helemaal. En toevallig is het zeker niet. We werken er met z’n allen hard aan om ondernemers in onze gemeente – starter of bestaand bedrijf – zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ik snap dat het misschien niet altijd zichtbaar is: de inspanningen die we doen om de economie in Oss op gang te houden. Ondernemers en inwoners verwachten dat ook van hun gemeente. En dat is terecht. Maar dit bericht over het succes van startende Osse bedrijven is voor mij een goede aanleiding om te vertellen hoe we elke dag keihard werken aan een goed economisch klimaat in Oss. Want wat mijn collega-bestuurders en ik als geen ander beseffen: een bloeiend bedrijfsleven zorgt voor werk, voor betrokken en tevreden inwoners en voor leefbaarheid in de stad en de dorpen.

Uit de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven in De Kracht van Oss ontstond in 2012 het project Starters Succes Oss Bernheze. Het laat startende ondernemers gebruikmaken van de ervaringen en netwerken van ondernemers die gepokt en gemazeld zijn door jarenlang zakendoen. Wat niet was gelukt zonder sterke Osse netwerken als het Logistiek Platform, Metaalkracht, OIK en TIBO. Maar het is duidelijk: het werkt.

Dit succes heeft alles te maken met de Osse mentaliteit van aanpakken en doorzetten. Niet bij de pakken neerzetten als het even minder gaat. Pivot Park is ook zo’n voorbeeld: uit de ellende van de crisis kregen we samen een prachtige campus voor Life Sciences van de grond. Met inmiddels klinkende resultaten op het gebied van geneesmiddelenonderzoek voor kanker, Q-koorts en de ziekte van Lyme.

Gelukkig zien steeds meer ondernemers de kracht van Oss. We hebben een sterke infrastructuur met snelwegen, haven en goederenspoor, op een prima plek in Nederland, nog geen halve dag varen naar de haven van Rotterdam. En ja, het kan nog beter. Er gaat geen dag voorbij of ik ben ermee bezig, samen met ons Kernteam Economie. En daarbij zijn berichten als die van Booming Brabant voor ons een extra stimulans.

Frank den Brok – Wethouder Economie gemeente Oss

bron: Bedrijvig Oss april 2016

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank