Op zoek naar alternatieve financiering

Op zoek naar alternatieve financiering

Voor en door ondernemers

Na de eerste succesvolle Masterclass Alternatieve Financiering in mei volgde donderdag 22 oktober een tweede editie.* Deze keer in de inspirerende ruimte van de Ideeënfabriek in Uden. Wist je bijvoorbeeld dat maar liefst 80% van de financieringsconstructies verloopt via de reguliere vormen? Nog maar 20% kiest voor alternatieve vormen van bedrijfsfinanciering. Reden om die mogelijkheden toch nog eens onder de aandacht te brengen…

Wereld vol mogelijkheden
“Voor veel ondernemers blijft het een uitdaging om hun financiering rond te krijgen. Banken zijn steeds kritischer en behoudender in hun kredietbeleid. Daardoor loop je vaak tegen een ‘nee’ aan of bieden ze net niet de oplossing die je zelf het meest passend vindt. Als gevolg zie je de wereld van financiering veranderen”, aldus Gijs van den Molengraft van Made in Brabant. Hij schetst een wereld vol mogelijkheden naast de klassieke bankfinanciering, van Venture Capital en risicokapitaal tot subsidies en crowdfunding.

Crowdfunding: zorg dat ’t past
Jan-Willem Onink van Collin Crowdfund gaat vervolgens wat nader in op de mogelijkheden van crowdfunding. Aan de hand van voorbeelden laat hij de ondernemers kennismaken met verschillende platforms (zowel in Nederland als internationaal) waarop projecten en/of ondernemingen kunnen worden gepresenteerd. Jan-Willem: “Er zijn verschillende redenen om voor zo’n platform te kiezen, bijvoorbeeld het gehanteerde crowdfunding model, de niche, taal of bepaalde betaalmethoden. Maar bekijk ook welke functionaliteiten, gebruiksvriendelijkheid en het uiterlijk van een platform het beste bij je visie en onderneming passen om het te laten slagen.”

Kansen omzetten in resultaat
Joost Merks, eigenaar van Tolocal, bevestigt het verhaal van Jan-Willem. Hij vertelt hoe hij zelf zijn financiering rond heeft gekregen via crowdfunding door een videopitch. “Breng je financieringsvraag in kaart om te bepalen welke crowdfunding platforms bij jou passen. En onthoud; je bedrijf is altijd in ontwikkeling, dus er komt altijd een nieuwe financieringsvraag.” Handige tips & tricks van een collega-ondernemer!

De avond werd afgesloten met een borrel om met elkaar van gedachten te wisselen. Zo kijken we wederom terug op een succesvolle bijeenkomst met nuttige tips, zodat de deelnemers effectieve stappen kunnen zetten op weg naar financiering en groei.

* De bijeenkomst was een gezamenlijk initiatief van Startersmarktplaats, OndernemersLift+ en Starters Succes Oss Bernheze. Onze dank gaat uit naar de organisatie.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X