Op bezoek bij ondernemer Jorg Zwaans

Op bezoek bij ondernemer Jorg Zwaans

Voor en door ondernemers

Donderdag 26 mei vond het derde StartersBezoek plaats. Op het kantoor van Begra ging eigenaar Jorg Zwaans in gesprek met twaalf ondernemers. Zij kregen de kans om een kijkje te nemen in een bedrijf waar innoveren het toverwoord is.

Groeien door middel van error and trial
Na een kop koffie, begon Jorg zijn verhaal over hoe hij was gestart en hoe het komt dat zijn bedrijf in een korte tijd zoveel succes kent. De rode draad in zijn verhaal was innoveren door middel van ‘erorr and trial’. “Wij zijn als een van de eerste in de branche gaan profileren op internet. Begra is een onderneming die continue op zoek is naar problemen waar klanten tegenaan lopen. Dit zijn voor ons acties om op te pakken.” zegt Jorg.  Hij vertelde openlijk over de activiteiten die een succes werden, maar ook over de minder geslaagde acties en hoe hij daar weer leermomenten uit haalde. De opmerking: ‘fouten maken moet, maar je moet zo snel leren erkennen en erop reageren’ werd door de ondernemers beantwoord met een glimlach van herkenning.

Pionieren
Naast het innoveren bleek nog een aspect een sleutel tot succes voor Begra, namelijk zoals Jorg het zelf noemt: ‘op professionele wijze risico nemen.’ Zo vertelde hij over de veel te grote order die hij in het verleden had aangenomen, waardoor hij zijn collega’s van zijn bijbaantje achter de bar in een café moest vragen mee te helpen met het bouwen van stellingen. Ook het verhaal over hoe hij als 21-jarige een oudere vakman mee nam naar verkoopgesprekken om als bedrijf professioneler over te komen gaf een mooie inkijk in hoe creatief je soms oplossingen moet zoeken.

Als afsluiting kregen de aanwezigen nog een uitgebreide rondleiding door het bedrijf en het magazijn. Bedankt aan alle aanwezigen voor jullie medewerking en enthousiasme!

Heb jij het gemist? Bekijk hier de foto’s op onze Facebookpagina.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X