OndernemersBezoek Ruud Bosch: Op weg naar de meest complete digitale drukwerkafdeling van Nederland! - Starters Succes

OndernemersBezoek Ruud Bosch: Op weg naar de meest complete digitale drukwerkafdeling van Nederland!

Voor en door ondernemers

Op 12 oktober waren we op bezoek bij Ruud Bosch van drukkerij Wihabo. Wihabo is ruim dertig jaar geleden gestart in de garage van één van de twee broers Willy en Hans Bosch. In 2008 namen Willy en zijn zoons Joris en Ruud het bedrijf volledig over en anno 2017 werken er zo’n 55 mensen.

Ontwikkelingen
Ruud vertelt: “We zijn begonnen als een traditionele offset drukkerij die veel afwerkingen in-house maakten. Ontwikkelingen in de markt hebben wij altijd gevolgd. Toen in 2006 het digitaal drukken in opmars kwam hebben we hierop ingespeeld. Door de aanschaf van enkele drukpersen en een vouw- en plakmachine onderscheiden we ons van onze collega drukkers. Sterker nog, voor het specialistische werk kloppen ook zij bij Wihabo aan!”

Klanten
De klantenkring van Wihabo varieert enorm. Van grote bedrijven als Heijmans en Tony’s Chocolonely tot particuliere klanten die een geboortekaartje willen drukken of een scriptie willen inbinden. Vol trots vertelt Ruud: “Zelfs het koninklijk huis heeft de weg naar Wihabo gevonden. Koning Willem-Alexander heeft zijn eed afgelegd op het Statuut voor het Koninkrijk en de Grondwet tijdens zijn inhuldiging. Beide zijn door Wihabo gedrukt!”

Werkervaringsplekken voor vergunninghouders
Sinds enige tijd werkt Wihabo met vergunninghouders en vluchtelingen. Ruud vertelt: “Het was erg spannend om de eerste klus met een relatief nieuwe, onbekend groep te klaren. Maar de Eritreeërs en de Syriërs met wie we via de gemeente in contact zijn gekomen wisten van aanpakken.” Twee medewerkers hebben zelfs een contract gekregen.

Toekomst
“Stilstand is achteruitgang; je moet blijven innoveren en automatiseren. We zijn nooit klaar met automatiseren, aldus Ruud. Wihabo blijft bouwen. Automatiseren is een standaard onderdeel van ons bedrijfsproces. Als het ene proces geautomatiseerd is, beginnen we met het volgende. Onze ambitie is de meest complete, digitale drukwerkafdeling van Nederland te worden.” Ruud geeft nog een laatste tip: “Bepaal goed welke richting je op wilt en maak hierbij de juiste keuzes, ook in mindere tijd.”

We bedanken Ruud voor het hartelijke ontvangst en de aanwezigen voor de actieve deelname.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank