OndernemersBezoek: Ton Willemse neemt ondernemers mee in online wereld - Starters Succes

OndernemersBezoek: Ton Willemse neemt ondernemers mee in online wereld

Voor en door ondernemers

Het zevende en tevens laatste OndernemersBezoek van dit jaar vond plaats op 8 december bij Ton Willemse. Deze ondernemer in hart en nieren en directeur van Elektrotaalmarkt, nam de deelnemers mee in de wereld van online shopping.

Een gat in de markt
Al ruim 10 jaar was Ton actief in de wereld van badkamers toen hij een gat in de markt ontdekte, namelijk een online winkel in sanitaire producten (en later in elektro- en schakelmaterialen). Hij zag de markt veranderen, alsmede de behoeften en eisen van zijn klanten. “We waren destijds één van de weinige bedrijven met een webshop, online verkoop was gloednieuw.”, zegt Ton. Het synchroon blijven tussen on- en offline vond hij een lastige klus. “Maar juist door deze nieuwe ontwikkeling met beide handen aan te grijpen, kon ik veel meer omzet maken dan mijn concurrenten.”, stelt de veelzijdige ondernemer.

Niet alleen maar pieken
Het succes van online verkopen bleef ook zijn concurrenten niet onopgemerkt. De webshops schoten als paddenstoelen uit de grond, ten nadele van Badkamermarkt. Ton: “Webshops boden in veel gevallen producten aan die qua prijsniveau stelselmatig onder die van ons lagen, iets wat eigenlijk niet kon, als je tenminste een goede service wilt blijven bieden.”

Ken je klant
Dat inzicht in je klant ontzettend belangrijk is, weet Ton als geen ander. “Informatie over je klant verzamelen is essentieel. Hierdoor leer je de klant steeds beter begrijpen en ben je in staat relevant en persoonlijk te zijn.”, zegt hij zeer overtuigend. Ook blijft Elektrototaalmarkt vernieuwen om in te kunnen spelen op de veranderende wensen van de klant. Het nieuwste idee speelt in op klantbeleving. Het biedt de klant iets extra’s, namelijk informatievideo’s en vlogs. Ton: “Zo voegen we meerwaarde toe aan onze producten, voor de online elektrotechniek is dit volledig nieuw.”

Zijn ondernemersdrive werkte aanstekelijk en zette de aanwezigen op scherp. Met goede tips en tricks gingen zij weer naar huis. Zelf een sfeerimpressie opdoen van dit OndernemersBezoek? Bekijk dan de foto’s op onze Facebookpagina.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank