Ondernemersbezoek Marieke Moorman en Rien Wijdeven - Starters Succes

Ondernemersbezoek Marieke Moorman en Rien Wijdeven

Voor en door ondernemers

Belangrijk = Netwerken, samenwerken en elkaar ontmoeten!

Vanaf 2006 was Marieke wethouder in Tilburg en in 2013 was ze klaar voor een nieuwe stap en werd ze door de gemeenteraad van Bernheze voorgedragen als burgemeester. “Op zich geen gekke stap” vertelt Marieke lachend. “Al op mijn zestiende vertelde ik tegen mijn vriendinnen dat ik ooit burgemeester wilde worden” . Marieke gaf daarna kort uitleg over de taken van de gemeenteraad en het college en sprak haar waardering uit over het harde werken van de raadsleden en wethouders.

Daarna nam Rien Wijdeven het woord over. Rien is vanaf 1998 wethouder van Bernheze na 14 jaar accountmanager Zakelijke Relaties te zijn geweest. Rien laat het huidige organogram van de gemeente zien en geeft aan dat er in de loop der jaar veel veranderdis. Van een organisatie met 14 afdelingen naar een bijna platte organisatie. Op dit moment telt de gemeente 150 fte en op jaarbasis komen er ongeveer 42.000 telefoontjes binnen. Rien vertelt met een glimlach; “de telefoontjes zijn zeer divers; er komen ook vragen binnen van “hoe laat is het nu in Australië” en “kun je me helpen want mijn kunstgebit is in het riool gevallen”. Verder is het college trots dat de inwoners van Bernheze zeer tevreden zijn over de dienstverlening van de gemeente, dat blijkt uit de mooie score van een 7,8.

Rien vertelt nog dat de gemeente diverse samenwerkingsvormen heeft met o.a. de IBN en Brabant Water en geeft als tip aan de aanwezigen dat netwerken, samenwerken en elkaar ontmoeten erg belangrijk is. Verder worden er nog enkele leuke weetjes gedeeld; Bernheze heeft 40.000 straatbomen, 6600 lantaarnpalen, 308 strekkende km riool, 275 km natuurgebied en 30.270 inwoners.

We bedanken Marieke en Rien voor de hartelijk ontvangst en de deelnemers voor de actieve deelname.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank