Ondernemersbezoek Maarten Van Driel: Durf risico’s te nemen - Starters Succes

Ondernemersbezoek Maarten Van Driel: Durf risico’s te nemen

Voor en door ondernemers

Op 9 februari vond weer een nieuwe editie van het OndernemersBezoek plaats. Deze keer bij Vervoersbedrijf van Driel in Oss. Directeur Maarten van Driel  vertelde met veel enthousiasme over het ontstaan van het familiebedrijf en de grote ontwikkelingen die het bedrijf heeft doorgemaakt. Een ochtend waarbij de aanwezigen ondernemers veel tips en adviezen kregen.

Geschiedenis
Vervoerservice van Driel is een bedrijf met vestigingen in Oss en ‘’s-Hertogenbosch. De geschiedenis van Van Driel gaat terug naar 1973. In 1981 kwam Maarten in dienst en door de enorme groei moest er een nieuw pand aangekocht worden. Vader van Driel was op zoek naar een pand in Nistelrode, maar Maarten vond een pand in Oss een beter plan. Vader van Driel gaf op dat moment de touwtjes uit handen en in 1984 verhuisde het bedrijf naar Oss.

Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een grote logistieke speler in het personenvervoer. Maarten: “Door de blijvende groei hebben we in 1996 het bedrijf uitgebreid met de aankoop van een pand in ’s-Hertogenbosch. Dit was een erg spannende tijd en bezorgde enkele slapeloze nachten omdat hiervoor 70 auto’s aangekocht moesten worden en een aantal extra medewerkers in dienst kwamen.”

Vervoerssoorten
Inmiddels heeft Van Driel een wagenpark van 500 vervoersmiddelen van o.a. taxi’s en touringcars en een personeelsbestand van 650 medewerkers. “Wij bieden maatwerkoplossingen voor mobiliteit over de weg waar veiligheid, kwaliteit, service en professionaliteit hoog in het vaandel staan. Onder het motto is ‘doelbewust onderweg!’ Daarnaast zijn wij zeer trots over de diverse keurmerken en ISO-certificeringen. Dit betekent een gewaarborgde kwaliteit en veiligheid voor de klant.”

Klantgerichtheid
De visie van het bedrijf is dat er duidelijke afspraken met klanten worden gemaakt over de dienstverlening die geleverd wordt, waarbij het bedrijf zich houdt aan de wet- en regelgeving.
“De taxibranche, en dan vooral het contractvervoer, staat door bezuinigingen fors onder druk. Door het systeem van aanbesteding blijft het rendement zorgwekkend en daardoor staat de kwaliteit van de geleverde diensten onder druk. Schaalgrootte of samenwerking is een must om in aanmerking te komen voor de steeds grotere en complexere vervoerscontracten.” zegt Maarten. Voor Maarten van Driel is dit de dagelijkse praktijk waarbinnen hij zijn bedrijf succesvol weet te runnen. “Binnen steeds krappere budgetten weten te voldoen aan de steeds hogere eisen: dat is de kunst”, aldus de directeur.

Dat de klant voorop staat blijkt wel uit het feit dat in noodgevallen zowel het kantoorpersoneel als Maarten ingeschakeld worden om klanten te vervoeren. Dit verklaart ook de hoge klantwaardering afkomstig uit onderzoeken naar klanttevredenheid.

Maarten geeft de aanwezigen nog de tip om naast oog te hebben voor innovaties en het durven nemen van risico’s ook regelmatig netwerkbijeenkomsten en beurzen te bezoeken. Na het interessante verhaal van Maarten was er een rondleiding door het pand.

We bedanken Maarten voor zijn enthousiaste verhaal en wensen hem veel succes in de toekomst. Ook de deelnemers bedanken we voor de actieve deelname.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X