OndernemersBezoek: leren van een bekende Osse ondernemer

OndernemersBezoek: leren van dé ondernemer van het jaar

Voor en door ondernemers

Op 13 oktober werd het vijfde ondernemersbezoek van dit jaar gestart met het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Hans van der Lee, directeur van depostBode, deelde de bijzondere ervaring die hij al sinds tien jaar vasthoudt: werken met personeel met een verstandelijke of fysieke handicap. Met een presentatie vertelde hij het ontstaan en de kracht van MVO bij depostBode.

Succesvol toepassen van MVO
Hans werkte eerst bij de sociale voorziening voor facilitaire zaken van IBN waarin hij al gauw merkte dat er verbeteringen mogelijk waren in het bezorgen van post. Hij zag een hierbij een kans voor mensen met een handicap. IBN wilde dit niet zelf oppakken. Als gevolg daarvan nam Hans ontslag en startte zijn eigen bedrijf depostBode. “In het begin was het moeilijk om aan klanten te komen, want we werden beperkt door het bereik dat we konden bieden. Maar nadat we in het begin nieuwe gebieden zelf bezorgd hadden begonnen we als een olievlek te groeien. Dankzij het feit dat we steeds meer services aan klanten bieden zoals drukken, verpakken en sealen maken we ons geen zorgen over de toekomst wanneer de post afneemt.”, zegt Hans.

Sociaal ondernemen
depostBode breidde zich steeds verder uit mét personeel met een beperking. Hans: “Sociaal ondernemen geeft een kik! Je biedt mensen met een handicap een kans om te groeien. Het is goed voor jouw eigenwaarde als ondernemer. Daarnaast worden kosten bespaard dankzij de subsidies en door slim gebruik te maken van iemands talenten. Het beperkt je risico’s omdat je minder mensen in loondienst hebt, dus uitbreiden of inkrimpen is veel minder een probleem.”

MVO als standaard
Verder geeft Hans aan dat MVO nog meer dan nu een standaard moet worden in de ondernemerswereld. “Voor alle grote bedrijven wordt MVO steeds belangrijker. Je moet de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen, anders heb je mensen thuis zitten die ontzettend veel voor je kunnen betekenen. Het geeft je een voorsprong in vergelijking met andere bedrijven uit de branche”, zegt Hans enthousiast.
De bezoekers werden enthousiast van de mogelijkheden van MVO. Tot slot kregen de deelnemers een rondleiding door het gebouw, wat erg indrukwekkend was.

Onze dank gaat uit naar Hans, voor zijn fascinerende verhaal en aan de deelnemers voor de actieve deelname. Ben jij benieuwd hoe het vijfde bezoek was? Bekijk dan de foto’s op onze Facebookpagina.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X