OndernemersBezoek Leonard Steetsel: ondernemen doe je met je hart - Starters Succes

OndernemersBezoek Leonard Steetsel: ondernemen doe je met je hart

Voor en door ondernemers

8 juni waren 6 ondernemers samen met de organisatie van Starters Succes Oss Bernheze te gast bij Leonard Steetsel. Leonard is op 48e jarige leeftijd gestart als directeur bij IBN Arbeidsintegratie: ‘een laatbloeier’ zegt hij zelf.

Loopbaan
De carrière van Leonard is begonnen als programmeur bij een software bedrijf. Daarna werkte hij bij een Amerikaans bedrijf, maar kon zich niet vinden in het bikkelharde beleid dat werd gevoerd. Leonard: “Daarvoor ben ik te veel een mensenmens.” Op zijn veertigste is hij geswitcht naar een klein ICT bedrijf en vanaf 2008 werkzaam als directeur Arbeidsintegratie voor de IBN. “Dit is de ultieme baan die bij me past. Het is de combinatie van sociale en commerciële aspecten. De sociale kant uit zich door de hulp die ik bied aan mensen die begeleiding nodig hebben op de arbeidsmarkt en het netwerken. Het zakelijke is zichtbaar door de positieve resultaten die ik moet en wil halen”, zegt hij enthousiast. Op de vraag of Leonard het niet jammer vind dat hij pas op latere jarige leeftijd bij de IBN is begonnen antwoord hij: “Ik heb hier zeker geen spijt van; alles wat ik die voorafgaande jaren heb geleerd breng ik bij de IBN in praktijk”.

Medewerkers
IBN is een groot bedrijf met ongeveer 3800 medewerkers. De medewerkers worden persoonlijk begeleid en velen worden binnen het bedrijf opgeleid om zich verder te ontwikkelen.  Leonard vertelt trots dat na begeleiding van enkele jaren een aantal medewerkers zelfs terugkeren in het reguliere arbeidsproces. De tip die Leonard meegeeft: “Ben zuinig op je personeel, laat ze in hun waarde en zet ze in hun kracht zodat ze zich kunnen ontplooien.”

Netwerken
Naast het werk is netwerken ook zeer belangrijk volgens Leonard. Zelf is hij o.a. voorzitter van Osse ondernemersorganisatie TIBO. Leonard: “Door actief te netwerken kun je met veel mensen in contact komen om bijvoorbeeld door kennis te delen, samenwerkingsverbanden aan te gaan of tot nieuwe inzichten te komen. Alleen ga je sneller, samen kom je verder!”

Afsluitend benadrukt hij nogmaals dat het belangrijk is om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en geeft nog een laatste tip: “Kijk altijd goed naar de toekomst. Wat wil je bereiken? Waarom doe je iets? En hoe kan je kansen creëren?”, zegt Leonard.

Na afloop van het inspirerende verhaal kregen de ondernemers een rondleiding door het bedrijf. Bekijk de foto’s terug. We bedanken Leonard voor het hartelijke ontvangst en de aanwezigen voor de actieve deelname.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X