OndernemersBezoek Anthony van Bakel: “Inzicht en een beetje geluk, dat is alles.” - Starters Succes

OndernemersBezoek Anthony van Bakel: “Inzicht en een beetje geluk, dat is alles.”

Voor en door ondernemers

Op 13 april waren we voor het vierde OndernemersBezoek te gast bij Anthony van Bakel, eigenaar van Van Bakel Elektro met vestigingen in Heesch en Roosendaal. Nu zo’n 40 medewerkers in dienst en een omzet richting 4 miljoen. Anthony nam de aanwezige ondernemers mee in zijn ontwikkeling van zijn bedrijf. Hij is terecht trots op zijn bedrijf, maar sprak ook openhartig over de moeilijke momenten die er geweest zijn.

Managen van de zaak
In 1993 start Anthony als zelfstandig werkend monteur met de slaapkamer als kantoor en de garage als magazijn. Inmiddels is hij eigenaar van een bedrijf met 40 man personeel, richting 4 miljoen euro omzet en vestigingen in Roosendaal en Heesch. Met grote projecten van enkele tonnen, maar ook nog steeds kleine klussen bij particulieren. “Het was best spannend om je eerste medewerker aan te nemen na 2 jaar”, zegt Anthony. “En later ook weer vreemd om na jaren meegewerkt te hebben op klussen je aandacht te verleggen naar het managen van de zaak toen we een man of 8 in dienst hadden.”

In 2006 betrekt Van Bakel het huidige pand aan de Cereslaan na een jaar ervoor al een bedrijf overgenomen te hebben in Roosendaal. Nog meer ruimte voor groei dus en nog meer behoefte aan personeel. Anthony: “Mensen zijn het goud binnen het bedrijf, die moeten het verschil maken”. Wel wordt het de laatste jaren moeilijker om aan goed gekwalificeerd personeel te komen. Anthony participeert in de bedrijfsschool Duo Elektro, zodat jongeren hun weg naar Van Bakel nog regelmatig vinden. Maar extra “gouden handjes” kan hij altijd gebruiken.

Voldoende tijd voor ontspanning
Hoewel Anthony aangeeft dagelijks van 6 tot 18 uur aan het werk te zijn benadrukt hij ook dat ontspanning belangrijk voor hem is. Hij is fanatiek hardloper en vindt ook nog tijd voor tennis, skiën en golf. Bovendien is hij maatschappelijk betrokken, onder meer als bestuurslid bij Ondernemersvereniging Heesch en Maashorst Beweegt en ondersteunt hij de Pas en voetbalclub HVCH.
Op de vraag: “Hoe manage je dat allemaal?” antwoordt Anthony: “Ik ben gezegend met een sterk gestel en goede genen. Daar dank ik mijn ouders nog voor.”  Zakelijk vindt hij het belangrijk je eigen koers te varen en van eigen kracht uit te gaan. “Inzicht en een beetje geluk en niet te ver vooruit willen kijken”, besluit hij.

Na afloop van het enthousiaste verhaal van Anthony kregen de ondernemers nog een rondleiding door het bedrijf. We bedanken Anthony voor het hartelijke ontvangst en de aanwezigen voor de actieve deelname. Gemist? Bekijk de foto’s op onze Facebookpagina.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank