“Met de hulp van Starters Succes Oss Bernheze ben ik al ver gekomen” - Starters Succes

“Met de hulp van Starters Succes Oss Bernheze ben ik al ver gekomen”

Voor en door ondernemers

Ruud Megens heeft al zijn praktische kennis en ervaring opgedaan in de installatietechniek. Maar liefst 20 jaar heeft hij hierin een onderneming gehad, totdat hij daar eind 2012 een punt achter zette. Hij zocht antwoord op de vraag waar zijn échte passie lag. Inmiddels is deze vraag beantwoord: in het geven van advies op energie- en duurzaamheidsvraagstukken. Onderwerpen en thema’s waar nu veel om te doen is. Met zijn nieuwe onderneming RMS advies heeft hij o.a. meegewerkt aan het project de Weg van de Toekomst als adviseur voor de CO2-neutrale uitwerking.

Innovatieve idee
Via de krant las Ruud de oproep van Starters Succes Oss Bernheze om je innovatieve idee aan te melden tijdens het StartersPodium, afgelopen december. Deze bijeenkomst stond in het teken van vernieuwing en innovatie. Ruud licht toe: “Het thema van de bijeenkomst sloot goed aan bij het plan dat ik had. De door mij ontwikkelde vloermodule waarin vloerverwarming, vloerkoeling en ventilatie samengevoegd zijn, bleek lastig in de praktijk uit te werken. Ik had een prototype, maar dacht steeds dat het anders of beter kon. De vraag om je idee in te dienen, was voor mij de aanleiding om deel te nemen. Het stimuleerde me om mijn idee op papier te zetten en concreter te maken. Ik was dan ook blij verrast dat ik het begeleidingstraject won.

“Het was een soort bevestiging; zie je nou, er zijn meer mensen die er potentie in zien.”

Hoe nu verder…
Het begeleidingstraject dat Ruud van Starters Succes kreeg, startte met een ‘quick scan’. Dat is een gesprek om duidelijk te krijgen wat de status van zijn plannen was, welke vragen er leefden en op welke thema´s hij hulp kon gebruiken. Een belangrijk onderdeel binnen het coaching traject om vervolgstappen uit te zetten. Vervolgens werd hij gekoppeld aan een van de coaches. Hierbij is goed gekeken welke persoon Ruud het beste met zijn vragen kon helpen.

“Omdat ik mijn prototype en testfase al achter de rug had, had ik specifieke vragen op het gebied van marketing. Hoe en op welke manier kan ik mijn product in de markt zetten. Vragen als ‘welke markt wil ik betreden, in welk segment valt het product en hoe pak ik dat proces aan?’ Mijn coach Jasper pakt dit nu met mij op. Middels het ‘canvas model’ maken we inzichtelijk waar voor mij nieuwe kansen liggen, met welke partijen, op de juiste markt.

“Als ik dit zelf had moeten aanpakken, had ik niet gestaan waar ik nu ben.”

Als starter kost dat veel tijd én geld omdat je niet weet waar je moet beginnen. Ook omdat je nog niet zeker bent van je idee. En dat geldt zeker voor mijn plan, aangezien dat zo innovatief is dat het nog niet uitgekristalliseerd is. Voor mij is deze prijs van Starters Succes ideaal.”

 

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X