Tips en inspiratie tijdens de Masterclass Alternatieve Financiering - Starters Succes

Tips en inspiratie tijdens de Masterclass Alternatieve Financiering

Voor en door ondernemers

Een lening bij de bank lijkt voor startende ondernemers steeds moeilijker te verkrijgen. Tijdens de Masterclass Alternatieve Financiering op 28 mei in @Paulus werd volop gepraat over andere vormen van financiering. Drie gastsprekers gingen tijdens de bijeenkomst in op enkele opties, zoals crowdfunding, risicokapitaal en co-financiering. Eén ding hebben alle vormen gemeen: het begint bij geloof in je eigen product.

In de voormalige kerk hadden bijna 30 (startende) ondernemers zich verzameld om deze avond tips en advies op te doen van de inspirerende sprekers. Ze prikkelden de deelnemers elk met een verhaal uit de praktijk. Johan van Dijk van het platform Crowd Capital Brabant vertelde hoe zijn bedrijf meerdere investeerders samen brengt om een financiering rond te krijgen.

Namens Made in Brabant ging Gijs van den Molengraft het gesprek aan over de voor- en nadelen van zogenoemde ‘Business Angels’; investeerders zonder persoonlijke connectie met de onderneming.

Jan-Willem Onink van Collin Crowdfund legde uit dat een crowdfunding actie begint met het meekrijgen vrienden en familie.

“Neem geen genoegen met ‘nee’ bij de bank, ga voor ‘ja’ bij een andere partij!”

Ook kaartte hij aan dat crowdfunding meer kan opleveren dan alleen geld, bijvoorbeeld klantenbinding. Conclusie van de avond was dat een goed businessplan en passie voor je product uitgangspunt zijn bij het aanvragen van welke financieringsvorm dan ook.

Voel je thuis

Je bent altijd welkom in onze huiskamer

Of je nu lid bent of niet; in onze huiskamer is  iedereen welkom. Om te sparren, voor een praatje of om te netwerken met andere ondernemers. En natuurlijk mag je altijd aansluiten bij onze events.

Kom er ook bij!

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze is mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank