Tips en inspiratie tijdens de Masterclass Alternatieve Financiering - Starters Succes

Tips en inspiratie tijdens de Masterclass Alternatieve Financiering

Voor en door ondernemers

Een lening bij de bank lijkt voor startende ondernemers steeds moeilijker te verkrijgen. Tijdens de Masterclass Alternatieve Financiering op 28 mei in @Paulus werd volop gepraat over andere vormen van financiering. Drie gastsprekers gingen tijdens de bijeenkomst in op enkele opties, zoals crowdfunding, risicokapitaal en co-financiering. Eén ding hebben alle vormen gemeen: het begint bij geloof in je eigen product.

In de voormalige kerk hadden bijna 30 (startende) ondernemers zich verzameld om deze avond tips en advies op te doen van de inspirerende sprekers. Ze prikkelden de deelnemers elk met een verhaal uit de praktijk. Johan van Dijk van het platform Crowd Capital Brabant vertelde hoe zijn bedrijf meerdere investeerders samen brengt om een financiering rond te krijgen.

Namens Made in Brabant ging Gijs van den Molengraft het gesprek aan over de voor- en nadelen van zogenoemde ‘Business Angels’; investeerders zonder persoonlijke connectie met de onderneming.

Jan-Willem Onink van Collin Crowdfund legde uit dat een crowdfunding actie begint met het meekrijgen vrienden en familie.

“Neem geen genoegen met ‘nee’ bij de bank, ga voor ‘ja’ bij een andere partij!”

Ook kaartte hij aan dat crowdfunding meer kan opleveren dan alleen geld, bijvoorbeeld klantenbinding. Conclusie van de avond was dat een goed businessplan en passie voor je product uitgangspunt zijn bij het aanvragen van welke financieringsvorm dan ook.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank