Levendige gesprekken over verkoop tijdens Bites & Business

Levendige gesprekken over verkoop tijdens Bites & Business

Voor en door ondernemers

Over verkoop heeft iedere ondernemer een mening. Dat bleek bij de workshop van Paul van Teeffelen van Spoor.P tijdens het de door Starters Succes Oss Bernheze en Bizztopia georganiseerde ‘Bites & Business’. De verkoopverbeteraar sprak een groep van ongeveer 25 ondernemers toe.

Verkoopstrategieën en meer…
Elke ondernemer zou een verkoopstrategie moeten hebben, vindt Van Teeffelen. “Natuurlijk kun je ook best succesvol zijn zonder strategie. Als je geluk hebt en de juiste mensen tegenkomt, bijvoorbeeld. Maar het lijkt mij beter om geluk af te dwingen door te sturen op succes.” Een strategie begint volgens hem met een Wat (Welk product of welke dienst bied ik aan?) een Wie (Wat is mijn doelgroep?) en een Waarom (Waarin ben ik onderscheidend?). Daarnaast moet je een doel hebben, een stip op de horizon. Om daar naartoe te werken is onder andere een combinatie van marketing en sales nodig. Van Teeffelen: “Dat zijn twee termen die vaak in één adem worden genoemd, maar die wezenlijk verschillen. Soms vraagt iets om een aanpak die vooral op marketing gericht is en in andere situaties is pure verkoop het belangrijkst.”

sso

Acquisitie
En daar hoort vaak ook koude acquisitie via de telefoon bij. “Dat vinden veel ondernemers niet leuk, maar dat komt vanzelf als je het vaker doet. Er is discipline voor nodig en een heel lange adem, want het kan soms maanden of zelfs meer dan een jaar duren voordat je er profijt van hebt. Mijn tip: plan daar elke week een vaste periode van een paar uur voor in. Belangrijk is dat je altijd eerst zoekt naar de naam van de persoon die je nodig hebt. Als je aan de telefoon moet vragen naar bijvoorbeeld de commercieel verantwoordelijke, dan weet je zeker dat het niet gaat lukken.”

Ingezonden vraagstukken
Tijdens de workshop werden er ook een aantal cases van aanwezige ondernemers behandeld. Met zoveel ervaren ondernemers bij elkaar levert dat vanzelf levendige gesprekken op. Hoe zet je LinkedIn in? Wanneer geef je wel en geen korting?  De meningen en tips kwamen uit alle hoeken. Twee en een half uur was daardoor eigenlijk te kort voor dit thema en Jasper van Wordragen van Starters Succes Oss Bernheze sloot daarom ook af met de mededeling dat het onderwerp vraagt om een vervolg.

Bekijk de foto’s terug op de Facebook pagina.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank