Kennisontbijt: perioden waarin je niet kunt werken - Starters Succes

Kennisontbijt: perioden waarin je niet kunt werken

Voor en door ondernemers

Eergisteren zaten we rondom een goedgevulde ontbijttafel voor het Kennisontbijt. Onderwerp van gesprek was deze keer: ‘hoe om te gaan met perioden waarin je niet kunt werken.’ Verzekeren of niet?

Na een uitgebreid kennismakingsrondje trokken we van start. Walter Drijvers, voorzitter van het eerste Osse Broodfonds, leidde het gesprek in. Hij kwam goed beslagen ten ijs en nam ons tot in de details mee in de mogelijkheden om je als ondernemer te verzekeren. De revue passeerden onder andere verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid, beroepsaansprakelijkheid, werkeloosheid en rechtsbijstand.

Alternatieven

Wel kleven er een aantal nadelen aan verzekeringen. Zo liggen de premies behoorlijk hoog en word je niet altijd toegelaten. Heb je bijvoorbeeld een ziekteverleden? Dan is een reguliere AOV onbereikbaar voor jou. Daarom kwam Walter ook met 2 alternatieven op de proppen:

Broodfonds

Wat is een Broodfonds? ‘Dat is een groep ondernemers die elkaar financieel ondersteunen bij arbeidsongeschiktheid,’ legde Walter uit. Verspreid over het hele land zijn er bijna 400 fondsen. Sinds 2016 kent ook Oss er één: Ons Samen Sterk (OSS). Ieder broodfonds bestaat uit 20 tot maximaal 50 personen. Dit betekent dat het ook vol kan zitten. Er geldt een toelating: een ander lid moet jou aandragen. Je moet minimaal 2 jaar ondernemen en iedere maand een bedrag storten (maximaal €111). Krijg je een ongeluk of word je ziek? Dan krijg je na 30 dagen een schenking die maximaal 2 jaar duurt.

 

Het onderwerp leidde tot mooie discussies en nieuwe inzichten. Vrijdag 26 oktober is de volgende editie over ‘balans tussen werk en privé.’

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X