Interessant kennisontbijt over angst - Starters Succes

Interessant kennisontbijt over angst

Voor en door ondernemers

Afgelopen woensdag zat onze ontbijttafel weer vol. Onderwerp van gesprek was deze keer angst. Ben jij ook wel eens bang om zonder opdrachten te komen zitten? En daardoor niet meer je vaste lasten te kunnen betalen? Brengt deze angst jou dichter bij je doel of laat jij je erdoor dwarsbomen?

Met 13 ondernemers spraken we afgelopen woensdag aan een goedgevulde tafel over angst in relatie tot ondernemer-zijn. Nicole Neijts, zelf angstcoach, verzorgde de aftrap. Voor bijna iedereen bleek angst soms een rem te zijn om verder te gaan. Om stappen te zetten op het pad van ondernemerschap. Maar we noemen het niet allemaal angst. Andere termen die de revue passeerden: onzekerheid, spanning en ‘kleine risicobereidheid.’

Tips en tricls

We deelden onze ervaringen en bekeken hoe het minder angstig kan. De belangrijkste tip was wel: durf fouten te maken. Ga er zelfs vanuit dat je wel ergens de mist zal ingaan. Je zult vanzelf ervaren dat dit je minder bang maakt. Een foutje meer of minder maakt immers niet zoveel uit. Een greep uit de andere adviezen:

Pak je rust

Kies voor jezelf

Probeer

Vermijd situaties waar je angstig van wordt

26 september: volgend kennisontbijt

De laatste woensdag in september is er weer een ontbijt. Walter Drijvers, voorzitter van het eerste Osse broodfonds, trapt dan af. Het onderwerp? Hoe ga je als ondernemer om met periodes dat je niet kunt werken? Verzekeren? Aansluiten bij een broodfonds? Ontdek waar collega-ondernemers zich nog meer voor verzekeren en welke risico’s je zelf kunt nemen.

 

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank