Inspirerende presentatie tijdens eerste OndernemersBezoek - Starters Succes

Inspirerende presentatie tijdens eerste OndernemersBezoek

Voor en door ondernemers

Het eerste OndernemersBezoek van dit jaar vond donderdag 12 januari plaats, bij niemand minder dan Frank den Brok, wethouder Economie & Financiën van de gemeente Oss. Maar liefst 23 ondernemers kregen een presentatie over vernieuwend samenwerken om de Osse economie te versterken en welke rol hij daarbij heeft.

Het draait om contact
Frank den Brok begon als rechtenstudent, maar maakte in het werkveld de switch naar de commerciële wereld. Daarnaast was hij altijd al nauw betrokken bij politiek en klom hij door tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen, om zo tot de wethouder van vandaag gevormd te worden. Frank: ”Ik probeer dicht bij de mensen te staan, contact te maken, een menselijk gezicht, met duidelijk management tijdens snelle veranderingen.”

Vernieuwing
“We proberen praktische oplossingen te bieden voor Osse ondernemers. We kijken naar processen om ze soepeler te maken en iets voor ondernemers te betekenen.” zegt Frank. Als voorbeeld noemde hij de handtekeningactie die opgestart werd door mensen om de loempiakraam op zijn standplaats te laten staan. Frank speelde hierop in, om deze ondernemers een persoonlijke vergunning te bieden, die afgestemd was op hun ambities. Ook kreeg hij te maken met de moeilijkheden die plaats vonden in de winkelstraten. Frank: “Alle binnensteden in midden-kleine gemeentes hebben het moeilijk met de huisvesting. Sinds V&D dicht is, is het voor het centrum moeilijk om bezoekers en klanten aan te trekken. Ondernemers knokken hiervoor, dankzij nieuwe concepten en vernieuwingen.” Hij vervolgde zijn verhaal dat de gemeente hierop aansluit met nieuwe ontwikkelingen. Zoals het aanleggen van glasvezel of verbeteringen in het onderwijs.

Oss kent Oss
Oss staat bekend als een van de beste Brabantse steden met een goed vestigingsklimaat voor startende bedrijven. “Oss maakt veel indruk in de regio. Wij gaan namelijk echt in gesprek met bedrijven om de beste mogelijkheden te bieden en de juiste keuzes te maken. Zo haal je het beste uit elkaar. Ook leuk om te zien hoe Osse ondernemers elkaar helpen en versterken. Een beetje als ‘ons kent ons’. Soms is het net een groot dorp!” zegt Frank enthousiast. Hij sloot zijn presentatie af met de plannen voor de komende jaren in het Osse ondernemerschap. “Erg inspirerend!” zegt een van de deelnemers over de bijeenkomst.

Onze dank gaat uit naar Frank, voor zijn inzichtvolle kijk op het ondernemersklimaat van Oss en aan de deelnemers voor de grote opkomst. Ben jij benieuwd hoe het eerste bezoek was? Bekijk dan de foto’s op onze Facebookpagina.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X