Grip op je onderneming door haalbaar financieel plan - Starters Succes

Grip op je onderneming door haalbaar financieel plan

Voor en door ondernemers

Onjuiste aannames en gebrek aan financiële kennis kunnen de opstart en groei van je bedrijf belemmeren. Eleonora van Grinsven, coach bij Starters Succes Oss Bernheze, helpt starters bij het opsporen van deze knelpunten op weg naar een financieel plan dat levensvatbaar is.

De negen coaches van Starters Succes zijn thuis in alle aspecten van het ondernemerschap én kunnen op eigen terrein de diepte in. Zo is er voor iedere vraag passende hulp beschikbaar. Als bedrijfseconoom en ondernemer bij Ondernemerspositionering is Van Grinsven thuis in ondernemerskwaliteiten, het concretiseren van missie en visie, prijsstelling en andere financiële mogelijkheden. Maar ook in administratie en het beoordelen van de haalbaarheid van bedrijfsplannen.

Ze is niet streng, maar wel geduldig en doortastend: “Ik laat me niet met een kluitje het riet in sturen. Wat speelt er echt? Misschien cirkelt de ondernemer om zijn of haar probleem heen. Ik begrijp dat je de inkoop op orde hebt, zeg ik dan, maar hoe zit het met de verkoop? En zit de klant te wachten op het product dat je zelf zo geweldig vindt? Dat de klant jouw product als de oplossing ervaart, is vaak slechts een aanname.”

De behoefte peilen bij de klant is dus essentieel: “Doe dat niet pas als je garage vol goederen staat.” Afdoende is dat echter niet. “Neem de horeca: daar is de vraag niet het probleem. Het zijn de lage marges en de concurrentie die ondernemen in deze sector pittig maken. Dan komen er ander factoren bij kijken om het plan toch te laten slagen: passie, doorzettingsvermogen en inspelen op de wisselende markt. Zeker in het nieuwe corona-tijdperk. Die factoren brengen we samen in kaart om de beste optie te nemen en te realiseren.”

Ben je korter dan vijf jaar ondernemer? Starters Succes helpt. www.starterssucces.nl

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X