Geslaagde trial ondernemersgame - Starters Succes

Geslaagde trial ondernemersgame

Voor en door ondernemers

Afgelopen vrijdag draaiden we een heel succesvolle pilot van ons nieuwe concept: de ondernemersgame. Insteek was om ondernemers de kans te geven hun idee een ontzettende boost te geven in één enkele middag. En dat is gelukt! 

Aan het begin van de middag legde Franka Mes de spelregels uit. De ondernemers krijgen €2.000 in monypolygeld om te investeren. 50% hiervan mogen ze besteden aan het inwinnen van advies. In totaal hadden 5 ondernemers een idee ingebracht: Lizzy, Eleonora, Mariëlle, Jeanette en Tanja. Het panel, bestaande uit coaches Paul van Teeffelen en Jasper van Wordragen, Tame Jansen (student) en David Kuster (student) beoordeelt alle ideeën en kiest het beste uit.

Idee op een viltje

Hierna trokken de deelnemers van start. Ze schreven hun idee op een viltje en pitchten dat. De panelleden kwamen langs, stelden vragen en plakten stickers op ieder viltje. Een groene voor het beste; een rode voor het minst goede idee. Vervolgens ging iedere deelnemer haar idee verder uitwerken. Dit deden ze onder andere door advies aan het panel te vragen en hiervoor te betalen. Rode draad van de adviezen en tips: stippel van tevoren je koers uit door jezelf te profileren, je idee zo concreet mogelijk te maken en je doel en doelgroep te bepalen.

Opnieuw pitch & investeren

Daarna volgde een tweede, uitgewerkte pitch, waarna iedere ondernemer de resterende €1.000 investeerde in het beste idee van een ander. Ook de pannelleden maakten hun keuze. Winnaar werd Eleonora van Grinsven met een bedrag van maar liefst €2.800.

Eleonora met gewonnen geld

Alle uitgewerkte ideeën op een rijtje:

Hoe vonden de ondernemers het?

Zeer waardevol

Leerzaam om met verschillende mensen het erover te hebben

Leuke mix van panelleden, daardoor een zeer breed advies

 

Zeker voor herhaling vatbaar dus!
Alle ondernemers, panelleden en toehoorders, bedankt!

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X