Franke Mes: 'Soms zit er een ravijn tussen idee en uitvoering' - Starters Succes

Franke Mes: ‘Soms zit er een ravijn tussen idee en uitvoering’

Voor en door ondernemers

Een starter die zijn eigen onzekerheden niet overwint, komt niet aan ondernemen toe. Vandaar dat Franka Mes, coach bij Starters Succes Oss Bernheze, oog heeft voor de persoon achter de ondernemer.

De negen coaches van Starters Succes zijn stuk voor stuk thuis in alle aspecten van het ondernemerschap, maar kunnen tevens op eigen terrein de diepte in. Zo is er voor iedere vraag passende hulp te vinden. Mes, die dertig jaar bij Libema werkte en nu coacht bij Re-Frames, zet mensen in “hun kracht”. “Dat bedoel ik letterlijk en figuurlijk. Iemand die overtuigd is van zijn of haar eigen kunnen, blaas én praat je niet omver.”

Mes signaleert echter twijfel onder ondernemers op allerlei vlakken: het bedrijf loopt niet, ze kampen met angsten, podiumvrees en durven niet te netwerken. Niet voor niets zegt ze: de grootste uitdaging, dat ben je zélf – een opvatting die evenzeer van toepassing is op haar eigen handelen. Ze kreeg het nodige voor haar kiezen, maar weet nu dat je geen speelbal hoeft te worden van gedachten en emoties. “Het willen opzetten van je eigen bedrijf is één, maar soms zit er een ravijn tussen idee en uitvoering. Samen stellen we persoonlijke en bedrijfsdoelen op en bewandelen alle stappen van het realisatieproces om te zien waar het spaak loopt.”

Het verlaten van de comfortzone kan onzeker maken. Het is echt mogelijk om daarbuiten je draai te vinden, zegt Mes. “Je leert bijvoorbeeld om feedback van klanten te gebruiken om je dienstverlening te verbeteren, en dit niet op te vatten als een persoonlijke afwijzing.”

Ben je korter dan vijf jaar ondernemer? Starters Succes helpt. www.starterssucces.nl

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X