Familiaal bezoek Spectro - Starters Succes

Familiaal bezoek Spectro

Voor en door ondernemers

Wat hebben we afgelopen donderdag veel inspiratie opgedaan! We bezochten Spectro, één van de familiebedrijven die Oss rijk is. Achter de schermen vertelde Laurens Metternich over het bedrijf dat zijn vader oprichtte. Dat klein begon, maar wist uit te groeien tot een onderneming met maar liefst 50 man in dienst.

Next generation cleaning solutions

Onder deze slogan richt Spectro haar pijlen op duurzame reinigingsconcepten voor professioneel gebruik. Van goede reinigingssystemen tot hele -concepten. ‘Ons doel is om met schoonmaakoplossingen te komen waar de volgende generatie mee uit de voeten kan,’ aldus Laurens.

Innovatief en duurzaam

Spectro zet zoveel mogelijk in op innovatieve en duurzame concepten en weet zo haar naam ook internationaal op de kaart te zetten! Laurens: ‘We zijn continu bezig om producten geconcentreerder te maken. Maken zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare grondstoffen en werken met EU Ecolabel-certificeringen. Daarnaast kijken we ook naar onze fabriek: zo hebben we strikte afvalscheidingen en zijn we kritisch op water- en energiegebruik.’

iHACapp

In het innovatieve straatje past iHACapp. ‘Dat is onze online tool om in slechts 3 stappen hele reinigingsplannen te maken. Nodig is enkel een smartphone of tablet.’ Tenslotte wilde Laurens niet hun eigen Ecodos App niet onvermeld laten. ‘Die hebben we recentelijk gelanceerd en is te verkrijgen in de Apple & Google Play Store.

Beste familiebedrijf in Nederland

Alweer 2 generaties lang runnen de Metternich hun bedrijf. Een geweldige prestatie die ook Stichting Familie Onderneming (voorheen Centrum voor het Familiebedrijf) opviel; in 2014 riepen zij Spectro uit tot beste familiebedrijf van Nederland. Kortom, een onderneming om trots op te zijn! Wat voor tips had Laurens voor ons?

Keep focussed

Bedenk een sterke naam en registreer deze gelijk

Houd je doel voor ogen

 

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X