StartersPodium: discussieren over ondernemerschap - Starters Succes

StartersPodium: discussieren over ondernemerschap

Voor en door ondernemers

‘Starten met een eigen onderneming in de huidige economische tijd is top!’, ‘Ondernemerschap is niet aan te leren, dat zit gewoon in de genen’ of ‘Communicatie is vooral jezelf verkopen’. Aan de hand van deze en andere prikkelende stellingen gingen de 110 bezoekers van het StartersPodium van Starters Succes Oss Bernheze woensdag onder begeleiding van de SSO-coaches met elkaar in discussie.

Kijkje achter de blauwe wand
De startende ondernemers troffen elkaar op deze derde bijeenkomst bij het Life Science Park in Oss (OLSP). De eerste 30 aanmelders kregen vooraf een rondleiding. Een kijkje achter ‘de blauwe wand’ van MSD, en een rondgang langs en door de laboratoria en kantoren van het Park. De bedrijven op het Park zijn actief in onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen. “Ook al weet je niet precies wat er in de laboratoria gebeurt en waar de apparatuur exact voor dient, toch erg bijzonder en imponerend om eens van dichtbij te zien”, aldus starter Bart van den Heuvel, van Area 53 Fotografie.

Samenwerking SSO en OLSP
Het Life Sciences Park is volop in ontwikkeling en opent begin december officieel zijn deuren. Het Park huisvest nu 22 ondernemers, waarvan een aantal ook starter is. “Starters Succes Oss Bernheze kan ook onze ondernemers ondersteunen met coaching en begeleiding”, aldus Alie Tigchelhoff, directeur van OLSP. “De eerste gesprekken hierover zijn al gevoerd, de eerste stappen gezet met deze bijeenkomst. Nu kijken we hoe we deze samenwerking verder concreet kunnen vormgeving.”

Ondernemen is durven
Samenwerking, daar draaide het om op deze bijeenkomst. Drie (door)startende ondernemers spraken open over hun ervaringen als het gaat om het opstarten en runnen van een bedrijf. Anja Garritsen, van InnatOss Laboratories: “Voor mijn onderzoek naar nieuwe diagnostiek voor Q-koorts moet ik met veel mensen in gesprek. Gelukkig ken ik veel mensen nog uit mijn MSD-tijd, een goede ingang. Anneke Peters van Kookstijl in Oss is dan weliswaar geen starter meer, maar ook zij loopt tegen nieuwe zaken aan: “Na 3 jaar compagnonschap ben ik onlangs alleen verder gegaan met de kookwinkel. Dan komt er van alles op je af. Jasper van Wordragen, één van de coaches van Starters Succes Oss Bernheze, heeft mij daar goed bij geholpen. We kijken nu bijvoorbeeld of een BV nog wel de handigste constructie is voor mij”. Ook Paul van de Koevering van Wellkin vertelde de aanwezigen over de keuzes die hij als ondernemer op zijn bord krijgt. “Door de slechtere economische tijden liepen de opdrachten voor mijn installatiebedrijf terug. Daarom ben ik een tweede zaak gestart, in de wellnessbranche. Bij de keuzes die ik voor mijn nieuwe onderneming moet maken ben ik goed geadviseerd door Bennie van Zandvoort van Starters Succes Oss Bernheze.”

Aanmelden voor coaching
De drie ondernemers gaven de aanwezigen enkele tips mee: geloof in je eigen kracht, bij twijfel: niet doen, en wees vooral niet bang. Ondernemen is durven! Ondernemers die de bijeenkomst hebben gemist kunnen meer informatie vinden op www.starterssucces.nl. Op deze website is het ook mogelijk voor starters om zich aan te melden voor coaching en begeleiding. Starters Succes is er voor alle (door)startende ondernemers uit de regio Oss die minder dan 3 jaar geleden gestart zijn.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X