Coach Paul van Workum; ‘In gesprek van een uur een half jaar werk besparen’ - Starters Succes

Coach Paul van Workum; ‘In gesprek van een uur een half jaar werk besparen’

Voor en door ondernemers

Doelen stellen, een bijpassende strategie kiezen en de plannen realiseren aan de hand van een businessmodel. Geen eenvoudige opgave voor een startende ondernemer, maar essentieel om resultaat te boeken. Vandaar dat Paul van Workum, coach bij Starters Succes Oss Bernheze, bij zijn begeleiding van starters hierop inzet.

De negen coaches van Starters Succes zijn thuis in alle aspecten van het ondernemerschap én kunnen op eigen terrein de diepte in. Zo is er voor iedere vraag passende hulp beschikbaar. Van Workum, die zelf onderneemt met Smarpshare Nederland en 5Pro Nederland, neemt de capaciteiten van de kandidaat als vertrekpunt bij het maken van de vertaalslag naar doelen. Die doelen moeten zich uitkristalliseren. “In het begin zie je vaak veel twijfel en weinig focus. Die focus creëer je door hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Door te constateren dat er maar twee soorten uren zijn, bijvoorbeeld: uren waarin je werkt voor de klant én uren waarin je klanten zoekt. Hoe besteed je die uren zo effectief mogelijk? Gaat die acquisitie je moeizaam af, dan moet je daarover nadenken en je handelen bijsturen.”

Van Workum ziet waar winst te behalen valt – soms door radicale keuzes. “We kunnen in een gesprek van een uur een half jaar werk besparen. Veel tijd steken in een website, bijvoorbeeld, heeft geen zin als er geen vraag naar je product is.” Ga daarom eerst in gesprek met je doelgroep, weet hij uit eigen ervaring. Zo prikkelt hij zijn gesprekspartner om groot te denken. Van passief geld verdienen tot het uitbesteden van inpakwerk: de ondernemer barst van de ideeën.

Ben je korter dan vijf jaar ondernemer? Starters Succes helpt. www.starterssucces.nl

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank