Coach Paul van Teeffelen: ‘Strategie met ballen’ geeft zoekende starter houvast - Starters Succes

Coach Paul van Teeffelen: ‘Strategie met ballen’ geeft zoekende starter houvast

Voor en door ondernemers

“Ondernemers zijn aanpakkers, willen vooral dóen”, weet Paul van Teeffelen. “Om te voorkomen dat je gedachten van links naar rechts vliegen, of dat je met alle winden meewaait, is nadenken over je verkoopstrategie noodzakelijk”, zegt hij. Als coach bij Starters Succes Oss Bernheze helpt hij ze daarbij.

De negen coaches van Starters Succes zijn thuis in alle aspecten van het ondernemerschap én kunnen op eigen terrein de diepte in. Voor iedere vraag is er hulp. Van Teeffelen put uit de methode ‘Strategie met ballen’ om starters te helpen met hun ondernemingsstrategie, in het bijzonder de verkoopstrategie. Dit is tevens zijn terrein als zelfstandig ondernemer, adviseur en coach bij Spoor.P.

Verwacht een pragmatische aanpak. Hoe bereik ik klanten? Welke netwerken zijn voor mij interessant? Zeker vragen voor Van Teeffelen, maar er gaat iets aan vooraf: een strategische kapstok: “Je kunt je verkoop pas écht verbeteren als je weet wat je te bieden hebt, wie jouw potentiële afnemers zijn en wat de waarde van je product of dienst voor de klant is.”

Aan de hand van die kapstok kun je gericht handelen. Bijvoorbeeld: “Hoe kom je boven het maaiveld uit als je tassen verkoopt? Overal kun je tassen kopen. Anders wordt het als je je tas ziet als sieraad of als accessoire bij je outfit, in plaats van als functioneel product. Daar horen andere afzetkanalen bij. Ook de gebruikte materialen kunnen een andere waarde toekennen aan een tas. Zo kijken we samen anders naar een product.”

Ben je korter dan vijf jaar ondernemer? Starters Succes helpt. www.starterssucces.nl

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X