Bouwen aan Kennis

Bouwen aan kennis

Voor en door ondernemers

Voor de derde editie van het Starters Bezoek brachten zeven ondernemers op donderdag 23 oktober een bezoek aan Lambèr Hendriks in het kennisatelier Dome-X. Daar spraken ze met de directeur van Hendriks bouw en ontwikkeling over actuele thema’s die ondernemers bezighouden.

De entree in het Dome-X gebouw voorspelt een inspirerende ochtend. Het gebouw is ruimtelijk, licht en open. Met een kopje koffie in de hand lopen we naar een van de spreekruimten. Hier start Lambèr zijn verhaal over het verloop van zijn carrière binnen het familiebedrijf; van meewerken op de bouwplaats tot aan het roer staan van een bedrijf dat een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt. “Hendriks is van oudsher een aannemersbedrijf, maar we hebben ons ontwikkeld tot ketenregisseur. Tegenwoordig zijn wij een brede, dienstverlenende organisatie” aldus Lambèr.

Ondernemen moet anders…
Lambèr is van mening dat ondernemen nu en in de toekomst anders moet. “Ook de bouwbranche is veranderd. Jarenlang waren de kosten leidend, maar tegenwoordig telt er meer mee. Als voorbeeld: de ontwikkeling van een wijk voor starters op de koopmarkt. We gaan daar de dialoog aan met potentiële kopers. Om te horen welke wensen zij hebben. Zo heeft de één behoefte aan een kleine slaapkamer en een grote woonkamer, terwijl een ander juist een extra ruimte wil hebben. Klanten verwachten meer informatie, meer keus, meer beleving en meer invloed. Daarom moeten we beter luisteren naar de klant, echt aan wensen voldoen en daar onze processen en producten op aanpassen.”

Volgens Lambèr heeft het organiseren van kennis via een netwerkorganisatie de toekomst. Met de open innovatie kracht die ontstaat in Dome-X wil Hendriks zich verder positioneren. Dome-X richt zich als kennisatelier op uiteenlopende partners; van adviesbureaus tot gemeenten en van woningcorporaties tot universiteiten.

Een nieuwe mentaliteit
De aanwezigen hadden aanvullende vragen, bijvoorbeeld “Hoe werkt open innovatie en hoe was het voorheen?” of “Hoe reageren medewerkers op deze visie?”. Lambèr gaf toe dat het allemaal makkelijker gezegd dan gedaan is. “Een nieuwe cultuur en mentaliteit creëer je niet van de ene op de andere dag. Het vraagt van alle betrokkenen een veranderende opstelling, gericht op wederzijds erkennen van belangen. Ver weg van de standaard oplossingen.”

Hendriks sloot zijn verhaal toepasselijk af met de tip: “Volg je onderbuik gevoel, voel je goed bij wat je doet! En schroom niet als je een bepaalde keuze moet bijstellen. Werk volgens een creatieve insteek, dan kom je tot nieuwe inzichten!”

Na het gesprek volgde een uitgebreide rondleiding door het gebouw. Een mooie gelegenheid om een eerste indruk op te doen van het concept Dome-X en de partners die het concept mede vorm geven.

Een beeldverslag van deze ontmoeting kun je op onze Facebook pagina bekijken.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X