Bites & Business: “Zijn wie je bent” - Starters Succes

Bites & Business: “Zijn wie je bent”

Voor en door ondernemers

De tweede workshop van 2018 zit er alweer op! Deze workshop stond in het teken van “Zijn wie je bent”. Onder het motto van “persoonlijke groei is de basis van het ondernemerschap” werden de ondernemers geprikkeld om kritisch naar zichzelf te kijken.

SSOB coach Franka Mes nam de aanwezige deelnemers mee in een stukje theorie over het gedrag; zelfs als we denken dat we bewust kiezen voor een gedrag dan wordt nog een groot gedeelte van dit gedrag bepaald door ons onderbewuste deel. Door bewust te worden van je onbewuste kun je je eigen temperament en gedragspatronen gaan herkennen en waar nodig actie ondernemen om deze te veranderen.

Aan de slag
Na het theoretische gedeelte gingen de deelnemers aan de slag met het enneagram; één van veelgebruikte persoonlijkheidsmodellen bestaande uit een persoonlijkheids- en procesmodel. Na afloop van de persoonlijkheidstest wisten de deelnemers welk type het beste bij de individuele deelnemer paste; bemiddelaar, perfectionist, helper, winnaar, romanticus, waarnemer, loyalist, avonturier of baas.

Bij het procesmodel kwamen de vragen aan bod: wat is je bedrijfs- en persoonlijk doel? geloof je in dit doel? wat heb je nodig om dit doel te bereiken? en wat houd je tegen?. Weten wat je wilt en het stellen van doelen is een zeer belangrijke succesfactor. Het geeft je richting, zet je in beweging, geeft inspiratie, motivatie en ZIN in het leven.

Helaas ontbrak het aan tijd hier verder mee aan de slag te gaan en wordt er in het najaar een vervolgsessie gepland. Ook nieuwsgiering geworden? Houdt de agenda op de website https://starterssucces.nl/agenda/ in de gaten en sluit volgende keer aan.

We bedanken Franka voor de interessante bijeenkomst en de deelnemers voor de actieve deelname. Na afloop werd tijdens de borrel met een hapje en drankje nog gezellig nagepraat.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank