Bites & Business: Laat je netwerk voor je werken! - Starters Succes

Bites & Business: Laat je netwerk voor je werken!

Voor en door ondernemers

De zomer is voorbij en de eerste workshop van Bites & Business zit er alweer op! Deze stond in het teken van #DTV. Onder het motto ‘Durf Te Vragen’ werden ondernemers geprikkeld om kennis en diensten met elkaar uit te wisselen.

SSOB coach Jasper van Wordragen nam de aanwezige deelnemers mee in de ontstaansgeschiedenis van #DTV. In 1929 werd de netwerktheorie beschreven: ieder persoon op de wereld zou te bereiken zijn binnen 6 ‘stappen’. In 2017 zijn er door alle sociale technologieën nog maar 4 ‘stappen’ nodig! Geschat wordt dat iedereen ongeveer 400 mensen kent in zijn directe kring, waardoor dit aantal in de eerste indirecte kring al zou oplopen tot 400 x 400 = 16.000 contacten. Een enorm netwerk aan onverwachte contacten vol potentie. Mensen helpen graag, dus #DTV!

Niet alleen helpen maar ook delen
Nils Roemer, een van de initiatiefnemers van #DTV, was 2 jaar geleden bij Bizztopia. Zijn verhaal ging over de verandering in zijn denken en werkwijze. Jaren geleden besloot hij geen offertes meer te maken, waardoor geld minder belangrijk werd. Gedreven door het verbinden van mensen en waarde besloot hij te werken met waardebepaling achteraf. Ter inspiratie werd eerst een video bekeken van hem op een TED conferentie in Bloemendaal. Met kennis en diensten in overschot zag hij geen schaarste, maar een logistiek probleem. Mensen willen elkaar niet alleen graag helpen, maar ook delen.

Aan de slag
Hoe brengen we dit naar de praktijk? Door aan de slag te gaan! De deelnemers begonnen met 5 zaken op te schrijven die ze in overschot hadden. Zonder kosten én beschikbaar om te delen. Dit lijstje werd door iedereen opgelezen, zodat het aanbod duidelijk werd. Aansluitend mocht ieder zijn verlanglijstje maken. Wat heb je nodig? Waar zou de ander je mee kunnen helpen? Hoe deel je vervolgens je wensen op het verlanglijstje?

Een leuke, maar ook zeer nuttige oefening. Tijdens de borrel in de voormalige Pauluskerk werden met een hapje en een drankje de echte deals gesloten in een ontspannen sfeer. Met de kracht van het netwerk van Starters Succes Oss Bernheze en Bizztopia is deze bijeenkomst zeker voor herhaling vatbaar!

Meer weten over het gedachtegoed en werkwijze van #DurfTeVragen? Download het gratis werkboek via de site.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X