Bites & Business: in discussie over strategie en verdienmodellen - Starters Succes

Bites & Business: in discussie over strategie en verdienmodellen

Voor en door ondernemers

Bij ‘Bites & Business’, de workshops die we organiseren in samenwerking met Bizztopia, is er altijd wel ruimte voor interactie en discussie. Maar bij de bijeenkomst van afgelopen vrijdag, over bedrijfsstrategie, was dat, veel meer dan normaal, het geval. De twintig aanwezige ondernemers gingen met Paul van Workum en Jasper van Wordragen in gesprek over hun bedrijfsstrategie en verdienmodel.

Paul en Jasper, de twee initiatiefnemers van Bizztopia, hebben daar veel ervaring mee. Ze zijn beiden als businesscoach betrokken bij Starters Succes, waar ze startende ondernemers uit de gemeentes Oss en Bernheze intensief begeleiden op weg naar succes.

Business Model Canvas
Het bij ondernemers en managers bekende Business Model Canvas was de leidraad. Maar eerst gaven de deelnemers aan op welke plek in de levenscyclus van ondernemingen, een ander bekend ondernemersmodel, zij zichzelf zien. Opvallend: het overgrote gaf aan in de start-up-fase te zitten.

Daarmee was meteen de doelgroep duidelijk. Ambitieuze ondernemers die bezig zijn met de fundering van hun bedrijf en nog niet met het binnenhalen van zoveel mogelijk omzet. Daar konden Van Workum en Van Wordragen wel mee overweg. Er werd vooral veel van de deelnemers zelf gevraagd. In groepjes kregen ze de opdracht hun doelgroep in een aantal segmenten onder te verdelen. Vervolgens werd de waarde propositie van de bedrijven ontleed. Van Workum gaf daarbij een tip. “Denk nooit vanuit je eigen producten en diensten en bespreek die bij gesprekken ook nooit in het begin. Ga altijd eerst in op de pijnpunten van de klant.”

Tijdens het laatste kwartier van de workshop namen de twee gespreksleiders zelf weer het woord. Ze gaven uitleg over allerlei verschillende soorten verdienmodellen. Want het blijkt dat ondernemers die een dienst of product aanbieden vaak veel soorten mogelijkheden voor extra inkomsten over het hoofd zien. De deelnemers knikten van herkenning en gingen, na afloop van de aansluitende borrel, met veel nieuwe kennis en inspiratie naar huis.

Gemist?
Bekijk de foto’s op de Facebookpagina of bekijk de agenda voor andere events waarbij je kunt aansluiten.

Voel je thuis

Kom sparren of gewoon een praatje maken

Heb je een dringende vraag, een flinke uitdaging of behoefte aan overleg? Kom dan op woensdagmorgen langs bij Dome-X. Je bent welkom om even te sparren. Gewoon een praatje maken of werken aan één van de flexplekken? Ook daarvoor staat de deur open.

Contact en aanmelden

Onze partners

Starters Succes Oss Bernheze wordt mede mogelijk gemaakt door:

Starters Succes Oss Bernheze Partner Gemeente Bernheze Starters Succes Oss Bernheze Partner Kracht van Oss Starters Succes Oss Bernheze Partner Rabobank Starters Succes Oss Bernheze Partner Dome-X